Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Mart 2017 - 12:53 Yorum: 0

İHA’nın 15 Temmuz belgeseli izleyenleri duygulandırdı

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 13. Uluslararası Kar Film Festivaline İHA'nın 15 Temmuz belgeseli damga vurdu.

İHA’nın 15 Temmuz belgeseli izleyenleri duygulandırdı

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 13. Uluslararası Kar Film Festivaline İHA'nın 15 Temmuz belgeseli damga vurdu. İzleyenlere duygu dolu anlar yaşatan belgesel, salondan büyük alkış aldı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu sene 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivali kapsamında "15 Temmuz sürecinde Ajans Haberciliği" söyleşisi yapıldı. Söyleşiye konuşmacı olarak İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Anadolu Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Nevzat Demirkol katıldı. Öğrencilere 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Türkez ve Demirkol, darbe girişimi sırasında gazetecilerin büyük fedakarlık gösterdiklerini belirtti. Konuşmasından önce İHA'nın 15 Temmuz belgeselini katılımcılara izleten Türkez, o gecenin hafızalarda yerini koruduğunu kaydetti. Karanlık gecede gazetecilerin darbecilere karşı psikolojik üstünlüğün sağlanmasına büyük katkı verdiklerini söyleyen Türkez, "Millet yurdun dört bir yanında destan yazarken İhlas Haber Ajansı da oradaydı. Kelleyi koltuğa alıp kurşunlar arasından görüntü çeken muhabirler, darbe gecesinin kahramanları arasında yer aldı. Onların sayesinde hem darbecilere karşı psikolojik üstünlük sağlandı hem de dünya Türkiye'de neler olup bittiğini öğrendi. 15 Temmuz Türk tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Yani asırlar boyu konuşulacağını söylesek bile az gelir. Bu millet tarihinde böyle büyük bir ihaneti hiç yaşamamıştır. Tarihinde birçok ihanetler görmüştür, zaferleri vardır ama 15 Temmuz'daki ihanet bu işlerin en zirve noktasıdır. Darbenin engellenmesindeki en önemli payın özel medya kuruluşlarının olduğunu net olarak söyleyebilirim" dedi.

"Bu vazife, "Ölüm tüyden hafif, görev dağdan ağır" anlayışı ile yerine getirilmiş milli bir vazifedir"

Kalkışmaya karşı ajansların büyük görev yaptığını ifade eden Ayhan Türkez, "Devletin yayın organlarının felç olduğu ortamda özel televizyonlar ve ajanslar, devreye girip çok büyük fedakarlıkla ateş altında, tankların, uçaksavarların, helikopterlerin yaylım ateşi yaptığı ortamda bir adım geriye düşmeyerek vazifelerini yerine getirdiler. Bu vazife ulusal düzeyde ilk sesler ve ilk haykırışlar niteliğindedir. Bu vazife ihanet girişimine karşı basınımızın toplumsal iş bölümünde üzerine düşen yeri ne kadar etkili doldurduğunun açık göstergesidir. Ve bu vazife "ölüm tüyden hafif, görev dağdan ağır" anlayışı ile yerine getirilmiş milli bir vazifedir" şeklinde konuştu.

15 Temmuz'da yaşananların büyük bir sınav olduğunu vurgulayan Türkez, "İhlas Haber Ajansı bütün bölgelerde ve bilhassa İstanbul'da 20'den fazla noktada bütün görüntüleri hem Türk toplumuna hem de dünya medyasına aktardı. Bu, darbedeki dezenformasyonun engellenmesinde çok büyük bir fayda sağladı. Malumunuz bir yandan içeride darbe hareketi olurken, dışarıdaki medya da darbecilerin destekçileriyle yanlış bilgilerle donatılmış bir şekilde algı operasyonu yapıyordu. Algı operasyonlarının engellenmesindeki en büyük pay İhlas Haber Ajansı'nın doğru bilgilendirmesidir" diye konuştu.

"İHA'nın askerlerin teslim olma görüntüsü kalkışmanın bittiğinin ilanıydı"

"15 Temmuz gecesi İHA, ülke ve dünya kamuoyuna en fazla içerik sağlayan ajans oldu" diyen Türkez, "İHA'nın Köprü'deki askerlerin teslim olma görüntüsü ise kalkışmanın bittiğinin adeta ilanıydı. Biliniz ki 15 Temmuz'da yerine getirdiğimiz bu önemli görevin onuru, diğer görevlerimiz için bize güç vermektedir. Akif'in dizelerinde vurgulandığı üzere "Sahipsiz olan vatanın batması haktır, Sen sahip olursan, bu vatan batmayacaktır." hakikatinden yola çıkarak ülkemiz, milletimiz ve hürriyetimiz için her zaman üzerimize düşeni yapacağımızdan emin olunuz" diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Nevzat Demirkol ise, "30 senedir planlamayla ve bu milletin öz evlatlarının eliyle yapılmış bu kadar kapsamlı darbe girişimi, bizzat bu milletin evlatlarının karşı çıkmasıyla başarısızlığa uğramıştır. Bu başarısızlık sonrasında da milletimiz kendisine çeki düzen vermiştir" ifadelerini kullandı.

Söyleşi sonrasında İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci İspir tarafından İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Nevzat Demirkol'a kendileri adına dikilmiş olan fidan sertifikaları takdim edildi.

İHA’nın 15 Temmuz belgeseli izleyenleri duygulandırdı

İHA’nın 15 Temmuz belgeseli izleyenleri duygulandırdı

İHA’nın 15 Temmuz belgeseli izleyenleri duygulandırdı

İHA’nın 15 Temmuz belgeseli izleyenleri duygulandırdı

İHA’nın 15 Temmuz belgeseli izleyenleri duygulandırdı

İHA’nın 15 Temmuz belgeseli izleyenleri duygulandırdı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber