Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 24 Kasım 2014 - 17:43 Yorum: 0

İHD'den Doğu ve Güneydoğu'da kadına yönelik şiddet raporu

İHD Diyarbakır Şubesi'nce açıklanan raporda bu yılın ilk 10 ayında iki bölgede 57 kadının öldürüldüğü, 27 kadının şiddete maruz kaldığı, 7 kadının tecavüze uğradığı, 8 kadının da taciz edildiği yer aldı

İHD'den Doğu ve Güneydoğu'da kadına yönelik şiddet raporu

DİYARBAKIR (AA) - İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nce hazırlanan raporda Doğu ve Güneydoğu'da bu yılın ilk 10 ayında 57 kadının öldürüldüğü, 27 kadının şiddete maruz kaldığı, 7 kadının tecavüze uğradığı, 8 kadının da taciz edildiğine yer verildi.

Derneğin şube binasında düzenlenen basın toplantısında rapora ilişkin bilgi veren İHD Kadın Komisyonu üyesi Hatice Demir, kadına yönelik şiddetin, ister kamusal ister özel alanda meydana gelsin, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik acı veya ıstırap veren yada verebilecek olan toplumsal cinsiyete dayalı her türlü eylem olduğunu belirterek, aynı zamanda bu tür eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma anlamına geldiğini söyledi.

Demir, dünyanın her yerinde kadınların sırf kadın oldukları için, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddetin her türlüsüne maruz kaldığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Hükümet yetkililerinin, kadınların kaç çocuk doğuracağı, hamile iken dışarı çıkıp çıkamayacağı, kürtaj olup olamayacağı, nasıl giyindiği, kahkaha atıp atamayacağı, hatta tecavüzcüsünün çocuğunu doğurup doğurmayacağı ve kadınlara yönelik nefret söylemine varan beyanları bulunmaktadır."

İHD Kadın Komisyonu üyesi Gülistan Yalçındağ Gençel de yapılan çalışmada, bu yılın ilk 10 ayında 57 kadının öldürüldüğü, 27 kadının şiddete maruz kaldığı, 7 kadının tecavüze uğradığı, 8 kadının da taciz edildiğinin yer aldığını söyledi.

Gençel, şunları kaydetti:

"Güvenlik güçlerince şiddete uğrayan kadınlardan biri öldü, 10'u yaralandı.  Aile içinde şiddete uğrayan kadınlardan 10'u öldü, 5 'i yaralandı. Toplumsal alanda şiddete uğrayan kadınlardan 9'u ölü, 8'i yaralı, 6'sı tecavüze uğramış, 8'i de taciz edilmiş. 25 kadın intihar etmiş, 4'ü intihara teşebbüs etmiş. 8 kadın şüpheli şekilde ölmüş, 4 kadın da namus cinayeti ile hayatını kaybetmiş."

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber