Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Mart 2017 - 13:23 Yorum: 0

İHH; "Güçlü bir Türkiye için ’Evet’ diyoruz"

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadaş, kısır çekişmeleri bir tarafa bırakılarak güçlü...

İHH; 'Güçlü bir Türkiye için ’Evet’ diyoruz'

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadaş, kısır çekişmeleri bir tarafa bırakılarak güçlü bir Türkiye için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "16 Nisan referandumundan "Evet" çıkmasını, geçmiş dönemlerde yaşanan kısır çekişmeleri sonlandırmak için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

İHH Eskişehir Yönetim Kurulu adına, yaklaşan referandum ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmda, iki başlı yönetim modelinde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken İHH Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadaş, 16 Nisan'daki referandumun bu sıkıntıları aşma konusunda bir fırsat olduğunu dile getirdi. Karadaş, "Hepimizce malum olduğu gibi ülkemizin istikrar ve gücü bölgede kritik bir rol oynamaktadır. Bu nedenledir ki kısır çekişmeler bir tarafa bırakılarak güçlü bir Türkiye için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Cumhuriyet tarihi boyunca iki başlı bir yönetim modelinden dolayı enerjimizin bir kısmını kısır çekişmelere kurban etmiş bir ülke olduğumuz reddedilemez bir gerçektir. Tarihimiz bu çekişme örnekleri ile doludur" şeklinde konuştu.

"16 Nisan, çift başlı yönetimin tasfiyesi olacaktır"

Referandum sonucunda çıkacak karar her ne olursa olsun, ülkedeki tüm insanların eş, dost, akraba ve komşu olarak birliktelik içinde yaşamaya devam edeceğini belirten Başkan Karadaş, "16 Nisan referandumundan "Evet" çıkmasını, geçmiş dönemlerde yaşanan kısır çekişmeleri sonlandırmak için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz. 16 Nisan, çift başlı yönetim şeklinin ve vatandaşına güvenmeme üzerine kurulu bir sistemin tasfiyesini sağlayacaktır. Fakat bu mücadelenin insanları ötekileştirmeden, referandum öncesi çalışmalarda ve sonrasında sonuç ne olursa olsun diğer tarafı dışlayıcı, rencide edici söylemlere başvurmadan, demokratik kurallar çerçevesinde yapılmasına özen gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Unutulmamalıdır ki, referandum sonucu ne olursa olsun, biz eş, dost, akraba ve komşularımızla bu ülkede birlikte yaşamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Tercimizi "Evet'ten yana kullanacağız"

Referandumda oylanacak olan yeni hükümet sisteminin, tam bağımsız bir Türkiye için tarihi bir fırsat olduğunu belirten Karadaş, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

"Eskişehir İHH olarak bizler bu iki başlılığı sona erdirecek yapının artık sona ermesi gerektiğini düşünüyor ve referandumda Eskişehir İHH olarak tercihimizi "Evet'ten yana kullanacağımızı tüm Türkiye'ye ilan ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin daha güçlü bir Türkiye, tam bağımsız bir Türkiye ve özgürlüklerin daha da genişleyeceği bir Türkiye için fırsat olarak görüyoruz. Bundan dolayı, istikrar için "Evet', istiklal için "Evet', istikbal için "Evet', güçlü bir Türkiye için "Evet" diyoruz. Bu vesile ile sizlerin ve tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni ve manevi ilkim ayı olan üç aylarınızı tebrik ediyoruz. Ramazan ayına ulaşmamızı diliyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber