Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Mart 2015 - 10:08 Yorum: 0

İHH İnsani Yardım Vakfı Havza Temsilciliği açıldı

SAMSUN (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Havza Temsilciği açıldı.25 Mayıs Mahallesi'nde bir iş merkezinde hizmet verecek vakfın ilçe temsilciliğinin açılışına Kaymakam Alper...

İHH İnsani Yardım Vakfı Havza Temsilciliği açıldı

SAMSUN (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Havza Temsilciği açıldı.

25 Mayıs Mahallesi'nde bir iş merkezinde hizmet verecek vakfın ilçe temsilciliğinin açılışına Kaymakam Alper Tanrısever, Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Karahan, bazı protokol üyeleri, çevre il ve ilçelerin İHH İnsani Yardım Vakfı temsilcileri ve davetliler katıldı.

Protokol üyeleri ve İHH İnsani Yardım Vakfı Havza Temsilcisi Bekir Kaya tarafından kesilen kurdele sonrası temsilcilik gezildi. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından vakfın tanıtım filmleri davetlilere izletildi.

Kaya, yaptığı konuşmada, İHH İnsani ve Yardım Vakfı'nın 5 kıtada ve 120 ülke ve bölgede yayılmış bir insani yardım köprüsü olduğunu ifade ederek, "Vakfımız acil yardım, sosyal yardım, eğitim ve sağlık yardımları ve insan hak ve ihlallerine bağlı ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi noktasında faaliyet göstermektedir. İlçemizde ve köylerinde ikamet eden 35 civarında yetim çocuğa aylık 90 TL ulaştırmakta olup, durumu iyi olmayan öğrencilerimize kıyafet yardımı yapılmıştır, Havza Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tespit edilen yetim öğrencilerimize yardımlarımız devam edecektir. Sadece ilçemizde olmayıp Amasya İHH temsilcilikleri ile yapmış olduğumuz projeler kapsamında Suriye’de yaşanan olaylara da kayıtsız kalmayan İHH ilçemiz ve çevre temsilcilikleri yardımıyla 22 tır un yardımını komşumuz Suriye’nin içine kadar girerek bulunan insanlara dağıtmıştır” dedi.

Kaymakam Tanrısever, yardımlaşmanın ülke insanının yapısında olduğunu belirterek, "Dinimizin esaslarından biri olan yardımlaşma her dönemde insanlarımızın yapısında vardır, Peygamberimizin de belirttiği gibi 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' Verdiğiniz desteklerden ötürü teşekkür ediyorum, İnşallah el ele, gönül gönüle Havza'mızda bulunan kardeşlerimize, Amasya’dakilere, Samsun’dakilere, Türkiye’dekilere ve hatta dünyadaki kardeşlerimize yardım edeceğimiz hususundaki niyetimi ve duamı da ifade eder hayırlı olsun dilerim” diye konuştu.

Program sonunda davetlilere ikramlarda bulunuldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber