Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 19 Ekim 2014 - 12:33 Yorum: 0

İHH Suriyeli 3 milyon çocuğa umut oldu

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iç savaş nedeniyle evlerini kaybeden ve aileleriyle farklı bölgelerde yaşamak zorunda kalan yaklaşık 3 milyon Suriyeli çocuğa umut oldu.

İHH Suriyeli 3 milyon çocuğa umut oldu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iç harp itibariyle konutlarını kaybeden ve aileleriyle değişik alanlarda yaşamak mecburiyetinde kalan takribî 3 milyon Suriyeli çocuğa umut oldu.

Ülkelerindeki iç savaşla savaş eden veya çatışma bölgelerinden kaçarak Türkiye'ye aileleriyle sığınan Suriyeli çocuklara destek sağlayan İHH ekipleri, takribî 3 milyon Suriyeli çocuğa başta eğitim olmak üzere, gıda, psikolojik destek, barınma ve sıhhat katkısı ulaştırıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşta en çok aşırı hanım ve çocukların etkilendiğini söyledi.

Suriye'de yaşananların çocukları derinden etkilediğini belirten Karacaoğlu, Suriye'deki kamplarda barınan ve Türkiye'ye aileleriyle gelerek kendi olanakları ile evlerde yaşam savaşı sağlayan harp mağduru çocuklar için çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini anlatım etti.

Karacaoğlu, savaşın merhametsiz yüzüyle karşı karşıya kalan çocukların normal yaşamlarına tertip sağlamalarının çok aşırı kuvvet olduğunu aktararak, 'Olaylarda ailesini kaybedenler dahil çok aşırı sayıda çocuk için değişik planlar üretiyoruz. Vakıf şekilde hem Suriye'de hem de Türkiye'de olan Suriyeli ailelerin çocuklarına her türlü desteği veriyoruz. İHH şekilde şuana kadar yaklaşık 3 milyon Suriyeli çocuğa eğitim, gıda, psikolojik destek, barınma ve sıhhat anlamında yardım ulaştırdık' diye konuştu.

Yetimler unutulmadı

Karacaoğlu, Suriye'nin oldukça çok sahasında insani faaliyetlerini sürdüren İHH ekiplerinin, bölgedeki yetimlere yönelik de özel projeler gerçekleştirdiğini bildirerek, iç savaş başladığı günden buyana Suriye'de takribî 100 binden çok yetime besin başta olmak üzere, kıyafet, barınma, sosyal, nakdi benzeri muhtelif başlıklar altında yardımlar yapıldığını kaydetti.

Suriye'nin Hama, Halep, Şam, Humus benzeri iç bölgelerinde yaşayan yetimlere de yardımlar götürüldüğünü aktaran Karacaoğlu, 'Suriye'den kaçarak Türkiye'ye gelen binlerce Suriyeli garip çocuk İHH'nın himayesi altına girmiştir. Ayrıca bölgedeki yetimlere yönelik muhtelif eğlenceler düzenlenerek, savaşın yol açtığı psikolojik bozuklukların bir nebzede olsa azaltması amaçlanıyor. Geçtiğimiz aylarda Suriye'de İdlip ve Halep, Türkiye’de Antakya, Hatay, Kilis ve Gaziantep'de yaşayan yekün 9 bin yetime çeşitli hediyeler dağıtıldı' diye konuştu.

Rehabilitasyon desteği

Suriye'nin Azez'e bağlı Şemmarin köyünde kurulan yetimhanede, ülkelerindeki iç savaşta ailelerini kaybeden 230 yetim çocuğun barındığını vurgulayan Karacaoğlu, şöyle devam etti:

'Çocuklar, savaştan ötürü çok aşırı önemli cerahat almış halde ve birçok çocuk, babalarının, kardeşlerinin, akrabalarının kaybına tanık oldu. İHH, Suriye içerisindeki çocuklara yönelik atölye çalışmasını ilk kere yaşama geçirdi. Yetim çocuklara, Suriye'deki iç savaşın yarattığı travma etkisini azaltıcı rehabilitasyon desteği verildi. Çalışma kapsamında yetimhanedeki travma merkezinde birleşen çocuklara ilk şekilde resim ve uğraş terapisi uygulandı. Çocukların bazısı ise merkez etrafına çiçek dikti. Merkezin hariç cephesini de boyayan yetim çocuklara, el becerilerini geliştirme olanağı sunuldu.'

Karacaoğlu, İHH ekiplerinin bundan sonra da insani katkı faaliyetlerine devam edeceğini vurgulayarak, Suriye'de yardıma muhtaç daha çok aşırı çocuk bulunduğunu bu nedenle yardımların artarak çoğalması gerektiğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: İHH , Suriyeli , 3 , milyon , çocuğa , umut
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber