Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:26 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzincan’da coşkuyla kutlandı19:25 Teleferik kazasında güvenlik kamerası görüntüleri, 1 hafta önce savcılık do...19:24 Ziraat Odası Başkanları yaş çay fiyatı için toplandı19:24 Kamil Koç Turizm’den çocuklara 23 Nisan coşkusu19:19 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Fethiye-Marmaris etabını Giovanni Lonardi ka...19:17 Başkan Kurt’un makamı çocuklara emanet19:16 Binlerce çocuk 23 Nisan coşkusunu şenlikte yaşadı19:15 Başkan Ataç makamını çocukara emanet etti19:14 Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...19:10 Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Gaziantep’te depremzedelerle bir araya ge...19:10 İBB Başkanı İmamoğlu, koltuğunu 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devre...19:09 Samsun’da motosiklet kamyonetin kapısına çarptı: 1 yaralı19:08 Irak’ta ABD güçlerinin bulunduğu üsse roketli saldırı19:08 ABD’deki İsrail karşıtı gösterilerde 133 üniversite öğrencisi gözaltına alı...19:07 Depremzede çocuklar uçurtma şenliği ile çifte bayram yaşadı19:06 Çocuklar pazaryeri esnafına gösteri sergiledi19:04 Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır koltuğunu 4. sınıf öğrencisine devret...19:03 Otomobil kaldırımda yürüyenlerin arasına daldı: 1 yaralı19:01 Türbedeki yardım paralarını çalan hırsızlar kamerada18:55 Yunanistan’ın geri ittiği can salındaki 18 düzensiz göçmen kurtarıldı
23 Nisan
Ramazan 2015 01 Temmuz 2015 - 07:15 Yorum: 0

İHH yardım tırı malatya'da iftar yemeği dağıttı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) gezici aşevi TIR'ı, Malatya'ya geldi.Battalgazi Belediyesi iftar çadırında yaklaşık 3500 kişiye iftar yemeği verildi.

İHH yardım tırı malatya'da iftar yemeği dağıttı

İHH Doğu Güney Koordinatörü Bekir Çete, Battalgazi Belediyesi’nce kurulan iftar çadırında 3500 kişiye iftar yemeği verildiğini bildirdi. 

İHH Doğu Güney Koordinatörü Bekir Çete, "Biz İHH olarak bu Ramazan'da Türkiye'nin 25 ilinde (İHH) gezici aşevi TIR'ımız ile yaklaşık olarak 50 bin kişiye iftar yemeği veriyoruz.Malatya'ya gelmeden önce gezdiğimiz iller, Bingöl, Muş, Erzincan, Batman ve bugünde Malatya'dayız, inşallah bugünde burada 3500 kişiye iftar yemeği dağıtacağız.Ramazan paylaşmaktır, kardeşliktir, bizde bu sloganlar ile yola çıkarak gittiğimiz illerde yoksul, yetim, zengin, fakir, gözetmeden herkesi bu Ramazan iftarında buluşturup, kardeşce paylaşmayı anlatmaya çalışıyoruz.Biz İHH olarak Türkiye'de ve sadece bu iftar tırı ilede değil, şuanda dünya genelinde 145bin kişiye gıda yardımı dağıttık.Türkiye genelinde ise 45 bin yoksul aileye gıda yardımı yaptık.Yetimlerimizede bu mübarek Ramazan ayında iftar yemekleri dağıtıyoruz, onlara giyim yardımı yapıyoruz.Ramazan bayramında ise yetimlerimize giyim yardımı yapacağız.Okul zamanlarında kırtasiye yardımı veriyoruz.Bugün Malatya'da 3 bölgede iftar yemeği dağıtıyoruz.İftar menümüzde prinç pilavı, et yemeği, ayran ve tatlı ikramımız oluyor.

İNŞALLAH BU SAVAŞLAR BİTER

Öncelikle Türkiye'de bütün kardeşlerimizin Ramazan ayını kutluyorum.İnşallah hayırlara vesile olur.Bütün islam dünyasının, Suriye'de, Irak'da, Rojava bölgesindeki bütün müslüman kardeşlerimizin, Ramazan aylarını kutluyoruz. Şu içinde bulunduğumuz savaşlar inşallah son bulur, en yakın zamanda barışa erişirler ve paylaşmayı ve kardeşliği bu mübarek ay olan Ramzan ayını beraber geçirmiş oluruz." diye konuştu.

İftar öncesi bir konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, "İHH genel merkezimizin düzenlemiş olduğu Türkiye'nin 25 ilinde iftar programında bugün de Malatya'da yer aldı.Şuan iftar trında yapmış olduğumuz hazırlıklar sonucu Malatya'da 3 bölgede 3500 kişiye iftar yemeği dağıtıyoruz.Battalgazi Belediyesinin kurmuş olduğu iftar çadırında ise 1500 kişiye iftar yemeği dağıtılacak.Malatya'nın Melekbaba mahallesine de İHH iftar tırından, iftar yemeği o bölgemizede dağıtılacak.Malatya'nın üc bağlar mahallesinde de bir mahalle iftarı yapacağız, o bölgeye de İHH tırımızdan yemek dağıtılacak.Bu yıl bereketli bir iftar yapıyoruz.

İHH gezici aşevi TIR'ın da yaklaşık olarak 10 yemek ustamız ile iftar yemeği hazırlıyoruz.

Malatya'da bulunan yetimlerimize ve yardıma muhtaç ailelerimize Ramazan kumanyaları dağıttık.Malatya'da şuan da 150 yetimin yardım ihtiyaçlarını karşılıyoruz.Bu yetimlerimize yönelik Ramazan Bayramında giyim yardımı ve ayriyeten gıda kumanyaları dağıtılacak.Malatya'da bulunan Suriye'li kardeşlerimize Ramazan kumanyası yardımı yapıyoruz.Malatya'da yardıma muhtaç olan ailelere Ramazanın başlangıcından şuan ki gününe kadar yaklaşık olarak 500 yardım paketi dağıtıldı.Malatya'lı iş adamlarımız yardım konusunda baya bir hassasiyet gösteriyorlar, onlarada teşekkürlerimizi sunarız.Diğer iş adamlarımıza da seslenelim, yardımları için Ramazan ayının son günlerini beklemesinler, şuanda gerçekten yardıma muhtaç olan aileler var.

İSLAM DÜNYASININ GÖZ YAŞI DİNMİYOR

İslam ümmetinin bir çok yerinde, sıkıntı var kan var, gözyaşı var. Müslümanların bir ve beraber olmaması için bazı oyunlar oynanıyor ve müslüman kardeşlerimiz bu oyuna dahil oluyor malesef.Onlara sesleniyoruz, birbirinizin kıymetini bilin, bırakın mezhep ve kabine çatışmalarını, Allah bizleri kardeş kılmış, kardeşce yaşamayı bilelim ve o oyunlara gelmeyelim, şu savaşıda bitirelim.Rahat ve huzur içinde inşallah yolumuza devam edelim.

RAMAZAN KARDEŞLİKTİR, RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR

Ramazan sadece iftardan sahura yemeklerimizi planlamak değildir, kardeşlerimizi görelim ve paylaşalım.Tüm islam dünyasının Ramazan ayını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu.

manseet-012.jpg

Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı ile birlikte hizmete sunulan İftar Çadırı’nda yaklaşık 3 bin 500 kişilik yemek dağıtıldı. Yemek, İHH ve Battalgazi Belediyesi’nin katkıları ile verildi.

Ramazan Bereketi, Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda devam ediyor. Her gün binlerce kişinin iftar yaptığı Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı’nda, iftar yemeği bu kez İHH tarafından karşılandı. 3 ayrı noktada dağıtılan iftar yemeğinin bir kısmını ise, Battalgazi Belediyesi tarafından karşılandı. Kur-anı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan İftar Çadırı’ndaki programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Karakuş, Yaşar Karataş, İHH Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Bekir Çete, İHH Malatya Temsilcisi Ömer Derin, bazı belediye meclis üyeleri, bazı belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İHH Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Bekir Çete’nin vatandaşlara verdiği sohbetin ardından konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan ayının önemine işaret ederek, “Biz Ramazan ayı münasebetiyle, Yeni Cami yanında açtığımız iftar çadırımız dolup taşmakta. Bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlere teşekkürleri bir borç biliyoruz. Sizlerin burada olması ve bizlerle iftar açması bizleri memnun ediyor. Çünkü inancımız odur ki gelen misafirler kendi nasipleri ile gelir. Bu vesile ile ev sahiplerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Her gün bir sponsorumuz gelen misafirlerimizi ağırlamaktadır. Bugünkü sponsorumuz İHH'ya bu vesile ile teşekkür ediyorum. Buraya gelen herkes bizim misafirimizdir. Oruçlu olup olmaması çok da önemli değildir. Herkesin başımızın üzerinde yeri vardır” diye konuştu.

manseet-013.jpg


manseet-014.jpg

Başkan Gürkan, daha sonra vatandaşlara yemek dağıtırken, akşam ezanının okunması ile birlikte iftar yapıldı. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber