Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Ekim 2016 - 10:28 Yorum: 0

İHH’dan “Halep’e Yol Açın” yardım kampanyası

Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, İnsani Yardım Derneğinin (İHH) Halep'te sivillere yönelik devam eden katliamlar nedeniyle "Halep'e...

İHH’dan  “Halep’e Yol Açın” yardım kampanyası

Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, İnsani Yardım Derneğinin (İHH) Halep'te sivillere yönelik devam eden katliamlar nedeniyle "Halep'e Yol Açın" adıyla bir yardım kampanyası başlattığını açıkladı.

Başkan Mustafa Yenipazar, Suriye Alimler Birliğinin de içinde yer aldığı Suriye İslam Konseyi ile İHH İnsani Yardım Vakfı, Rusya ve Esed Rejimi'nin Halep'teki saldırılarına tepki göstermek amacıyla bir basın toplantısı düzenleyerek yardım kampanyası başlattığını söyledi.

Mustafa Yenipazar, Suriye Alimler Birliği Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Abdul Kerim Bekkar'ın grup adına yaptığı açıklamasında, Halep'teki saldırılara tepki göstererek, uluslararası yasalar umursanmadan silahsız insanların üstüne bombalar yağdırıldığını söylediğine dikkat çekti.

Suriye Alimler Birliği Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Abdul Kerim Bekkar grup adına yaptığı açıklamaları aktaran Yenipazar,"İnsanlar orada katlediliyor, her geçen gün saldırılar arttırıyor. Bu saldırıları arttırma amacı, Suriye halkını yok etmek istiyorlar. Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişlerini çekiyorlar, çünkü elektrik yok. Hastaneler işlemez hale geldi, ameliyatlar yapılamıyor. Üç ay içerisinde 4 kez kimyasal silah kullanıldı. Uluslararası anlamda yasak silahlar kullanılıyor. Halep'te 5 buçuk milyon insan vardı, şimdi 350 bin insan kaldı ve bunlar da öldürülmeye çalışılıyor. Biz İHH olarak, bütün dünya zalimleri bir araya gelse, Suriye tek başına da kalsa mazlumun yanında olacağız. Zalimlerin nasıl bir inkılapla devrileceklerini göreceğiz. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına çağrıda bulunuyorum. "Halep'e yol açın" kampanyasını destekleyin, TIR'lar çıkartın ve sınırlara ulaştırın. Biz de elimizden geleni yapalım bu konuda. Şu söylediklerim hepimiz için geçerli: Sakın rahat uyumayın! Her gece yatarken bir yanınıza Suriye'yi alın diğer yanınıza da Filistin'i alın. Biz halk olarak, devlet olarak, siyasi partiler olarak şimdiye kadar mazlum halkların yanında olduğumuz müddetçe güçlü olduk. Bugünden sonra da öyle olacak. Şunu da unutmayın ki, bütün güçlerin üzerinde Allah vardır. Eğer ki sizler ve bizler, bu çocukların hakkını savunmazsak, Allah da ahrette günahlarımızı affetmez" ifadelerini kullandı.(EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber