Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Haziran 2016 - 11:13 Yorum: 0

İHH’dan Suriye’de Çadır İftarı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye Çalışmaları Koordinasyon Merkezi tarafından Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nın Halep'in kentini bağlı Azez ilçesinde...

İHH’dan Suriye’de Çadır İftarı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye Çalışmaları Koordinasyon Merkezi tarafından Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nın Halep'in kentini bağlı Azez ilçesinde iftar çadırı kurdu.

Ramazan ayının ilk gününden itibaren, Irak'ın Felluce, Suriye'nin Menbiç, Bab, Deyrizor gibi kentlerinden kaçarak daha güvenli buldukları Azez ilçesine sığınan mağdur ailelere iftar veriliyor.

Gün boyunca Azez ilçesinde bulunan camilerin minarelerinden ihtiyaç sahipleri için yapılan anonslarla ilçede iftar çadırının kurulduğu duyurularak iftar çadırına davet ediliyor. Ramazan ayının bereketiyle günde yaklaşık 600 kişiye iftar veriliyor.

Her geçen gün göç eden kişi sayısının arttığını belirten İHH Suriye çalışmaları Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Babusselam Koordinasyon merkezi sorumlusu Ömer Koparan, "Ramazan dolayısıyla çalışmalarımız daha da yoğunlaştı, iftar programlarımız için ekiplerimizi harekete geçirdik. Kamplarımızda sıcak yemek ve ekmek dağıtımının yanı sıra, gıda kolilerini de dağıtmaya devam ediyoruz. Suriye'de çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı bölgelerden gelen ailelerin sayısı her geçen gün artıyor. Onlar için Azez'de iftar çadırı kurduk, günlük olarak 600 kişiye iftar veriyoruz. Ramazan'ın ilk gününden itibaren iftarlarımıza devam ediyoruz, bugün Ramazanın 20. günü ve bugüne kadar 12 bin kişiye iftar vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayının sonuna kadar iftar vermeye devam ederek toplamda 20 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz"diye konuştu.

İHH’dan Suriye’de Çadır İftarı

İHH’dan Suriye’de Çadır İftarı

İHH’dan Suriye’de Çadır İftarı

İHH’dan Suriye’de Çadır İftarı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber