Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Ekim 2016 - 13:33 Yorum: 0

İHH’dan Suriye’ye bin 250 ton un yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfının "Halep'e Yol Açın" sloganıyla başlatılan kampanya ile Kilis ve Reyhanlıda bulunan İHH Koordinasyon Merkezlerinin günlük...

İHH’dan Suriye’ye bin 250 ton un yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfının "Halep'e Yol Açın" sloganıyla başlatılan kampanya ile Kilis ve Reyhanlıda bulunan İHH Koordinasyon Merkezlerinin günlük ekmek üreten fırınlarında ve Suriye'nin Halep, Azez, Cerablus, Rai, Babulhava gibi kentlerinde bulunan fırınlarda ekmek üretilerek Suriyelilere dağıtılacağı bildirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfının "Halep'e Yol Açın" sloganıyla tüm dünyaya Suriye'nin sesini duyurmaya ve Suriyelilere yardım çağrısında bulunurken, Katarlı Yardım Kuruluşlarından Raf Foundation bu çağrıya sessiz kalmadı. 50 TIR dolusu un bağışında bulundu. 50'şer kiloluk 25 bin çuval unun olduğu toplam 50 TIR'lık konvoy Suriyeliler için hazırlandı.

Unlar Kilis ve Reyhanlıda bulunan İHH Koordinasyon Merkezlerinin günlük ekmek üreten fırınlarında ve Suriye'nin Halep, Azaz, Cerablus, Rai, Babulhava gibi kentlerinde bulunan fırınlarda ekmek üretilerek Suriyelilere ulaştırılacak.

İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Serkan Öktem, Suriye'de yaşanan dram gün geçtikçe tırmanmaya devam ettiğini belirterek, "Suriyelilerin mağduriyetleri ve ihtiyaçları artıyor. "Halep'e Yol Açın" çağrısıyla tüm dünyaya seslendiğimiz davetimiz karşılık bulmaya devam ediyor. Katar'da bulunan duyarlı insanlar bu çağrımıza kulak vererek, donör kuruluşlarımızdan Raf Foundation üzerinden bizlere 50 TIR, 25 bin çuval un ulaştırdı. Gerçekten çok büyük bir yardım, bu unları gerek İHH'nın Kilis ve Reyhanlıdaki fırınlarında, gerekse Suriye içerisinde bulunan mobil fırınlarımız ve Suriye'de bulunan yerel fırınlarda ekmek üretiminde kullanacağız. Özellikle ihtiyaçların had safhada olduğu Halep, Cerablus ve Rai gibi bölgelerin yanı sıra, kamplarımız ile zeytinlik alanlarında yaşayan Suriyelilere ekmek üreterek ulaştıracağız. Tüm dünyanın Suriye'de yaşanan drama sessiz kalmamalarını ve yardımlarıyla mağdur Suriyelileri desteklemelerini bekliyoruz"dedi.

İHH’dan Suriye’ye bin 250 ton un yardımı

İHH’dan Suriye’ye bin 250 ton un yardımı

İHH’dan Suriye’ye bin 250 ton un yardımı

İHH’dan Suriye’ye bin 250 ton un yardımı

İHH’dan Suriye’ye bin 250 ton un yardımı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber