Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 24 Nisan 2014 - 12:18 Yorum: 0

Ihlara UNESCO ile ziyaretçi sayısını arttıracak

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce, Kapadokya’nın dünyaca ünlü vadisi Ihlara’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için başvuruda bulunuldu

Ihlara UNESCO ile ziyaretçi sayısını arttıracak

AKSARAY (AA) - ÖZKAN BEYER - Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kapadokya’nın dünyaca ünlü vadisi Ihlara’nın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuruda bulundu. Ihlara'nın listeye alınmasıyla ziyaretçi sayısının artması bekleniyor.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray sınırları içerisinde yer alan Ihlara Vadisi'nin bir doğa harikası olduğunu söyledi.

Ihlara’nın yılda 400 bin turist tarafından ziyaret edildiğini belirten Doğan, vadinin adeta Kapadokya'nın incisi olduğunu dile getirdi.

Doğan, Hristiyanlığın ilk dönemlerinde insanların Ihlara Vadisi'nde ibadetlerini gizli gizli yaptıklarını ifade ederek, "Dolayısıyla turistler doğal güzellikleri görmenin yanı sıra inanç turizmi açısından da burayı ziyaret etmektedir" dedi.

- "Ihlara’nın listeye alınmasını istiyoruz"

Ihlara’nın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmeyi hak eden çok özel bir mekan olduğunu vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Ihlara Vadisi'nin Dünya Miras Listesi'ne kalıcı olarak girmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun için teklifimizi yaptık. Ihlara Vadisi kapsamında Aşıklı Höyük, Güzelyurt ve Selime bölgesini içerisine alan bir talebimiz var. Kapadokya bölgesinde yer alan Ihlara’nın listeye alınmasını istiyoruz. Bu talebimizin takipçisi olacağız. UNESCO değerlendirme kurulundan istediğimiz şekilde bir karar çıkmasını bekliyoruz."

Kapadokya bölgesine yılda 1 milyon ziyaretçinin geldiğine dikkati çeken Doğan, "Ihlara Vadisi’nin aday listesine alınmasıyla hem ilimize hem de Kapadokya bölgesine ziyaretlerde ciddi artış olacaktır. Turistler gezi programlarını yaparken UNESCO listesinde yer alıp almadığına dikkat ediyorlar. Bu açıdan bakıldığında, vadi UNESCO listesine alınırsa ilimize ve Ihlara'ya gelen turist sayısını olumlu yönde etkileyecektir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber