Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Eylül 2016 - 16:58 Yorum: 0

İhlas Vakfı yurt içi ve yurt dışı kurban organizasyonları ile binlerce insanın duasını aldı

"Kamu Yararına Çalışan Vakıf" statüsü kazanan İhlas Vakfı, hayırseverlerin 42 yıldan bu yana güven ve gönül rahatlığı ile bağışladığı kurban...

İhlas Vakfı yurt içi ve yurt dışı kurban organizasyonları ile binlerce insanın duasını aldı

"Kamu Yararına Çalışan Vakıf" statüsü kazanan İhlas Vakfı, hayırseverlerin 42 yıldan bu yana güven ve gönül rahatlığı ile bağışladığı kurban vekaletlerini bu yıl da maksimum hassasiyet göstererek yurt içi ve yurt dışında keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay yaptığı açıklamada, yapılan bu hayırlı hizmetleri hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Okyay, yurt içinde 38 merkezde, yurt dışında da 11 ülkede kesimlerin yapıldığını vurgulayarak, "Kurban kesimleri vakfımızın görevlendirdiği arkadaşlarımızın kontrolünde dini vecibelere uygun olarak yapıldı. Kesimlerden elde edilen etler yurt içinde yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz için kullanılırken, yurt dışında ise ihtiyaç sahiplerine, garip ve gurabaya dağıttık. Böylece onların dualarını da aldık" dedi.

Kesimler, maksimum hassasiyet gösterilerek yapıldı

Kurbanın vacip olan bir ibadet olduğunu ve çok büyük bir mesuliyet gerektirdiğini ifade eden Okyay, bu bilince uygun olarak hayırseverlerden vekaletlerini alırken, "Kurbanımı almaya, aldırmaya, kesmeye ve kestirmeye ve dilediğine vermeye seni umumi vekil ettim" sözünü duyduktan sonra vekaletlerin alındığını ifade etti. Okyay ayrıca kurbanlık hayvanların vekalet sahibi adına alınırken de yüksek derecede özen gösterildiğini söyledi.

Kurbanlıklar alınırken ve kesilirken vekalet verenlerin isimleri zikredildi

Okyay, büyükbaş kurbanlıkların 2 yaşını doldurmuş olmasına ve fıkıh kitaplarında yazılı kurbanlık hayvanlarda bulunması gereken özellikler dikkate alınarak satın alındığını belirtti. Kurbanların nasıl kesildiğini de anlatan Okyay, "Kesim esnasında umumi vekil olan arkadaşlarımız kasaba vekalet sahibinin ismini söyleyerek, vekil ederek kurbanların kesimi gerçekleştirildi" dedi.

Muhtarlardan ve imamlardan ihtiyaç sahiplerinin isimleri alındı

Yurt dışında Afganistan, Etiyopya (Habeşistan), Hindistan 3 bölgede, Kenya, Sudan, Somali, Somaliland, Uganda ve Romanya'da yapılan kesimlerden sonra elde edilen etlerin paketlenerek, kesim yapılan merkezlerdeki muhtarların ve imamların verdiği listelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı söyleyen Okyay, Afrika ülkelerinde bulunan medrese ve yetimhanelere de çuvallarla etlerin ulaştırıldığını vurguladı.

Yurt içinde Afyonkarahisar ve 38 merkezde kesimler yapıldı

Türkiye'de öğrenci yurtlarının bulunduğu şehirlerde ve Afyonkarahisar'da kesimlerin yurt müdürleri nezaretinde, dini vecibelere uygun olarak yapıldığını belirten Okyay, elde edilen etlerin yurtlarda barınan öğrencilere sarf edileceğini söyledi.

"Dört bin öğrenci yurtlarımızda barınıyor"

Açıklamasında İhlas Vakfı'nın öğrenci yurtlarına da değinen Okyay, "Yurt içinde 38 öğrenci yurdunda 3 bin 500 ve yurt dışında 17 öğrenci yurdunda 500 olmak üzere 4 bin öğrenciyi "Müslüman yaşadığı ülkenin kanunlarına uyar suç işlemez, dinin emirlerine uyar günah işlemez" düsturu ile anasına, babasına vatanı ve milletine hayırlı evlatlar olarak yetiştirilmesine gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Okyay açıklamasının sonunda İhlas Vakfı'nın hizmetlerine bağışları ve vekaletleri ile ortak olan hayırseverlere teşekkür ederek bayramlarını tebrik etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber