Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 27 Haziran 2016 - 16:28 Yorum: 0

İhlas Vakfından Sudan’ın Samra Bölgesine İçme Suyu Kuyusu

Kamu yararına çalışan vakıf statüsü kazanan ve kurulduğu günden bu yana insanlara faydalı olmayı amaç edinen İhlas Vakfı, hayırseverlerin yardımlarını...

İhlas Vakfından Sudan’ın Samra Bölgesine İçme Suyu Kuyusu

Kamu yararına çalışan vakıf statüsü kazanan ve kurulduğu günden bu yana insanlara faydalı olmayı amaç edinen İhlas Vakfı, hayırseverlerin yardımlarını ve bağışlarını başta Afrika ülkeleri olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

İhlas Vakfına başvuran Dr. Yusuf Yıldırım merhum anne-babasının sadaka-i cariyesi olarak Sudan'da içme suyu bulunmayan bir yerleşim merkezine su kuyusu açılmasını istedi.

Bu isteğe bağlı olarak Sudan'ın başkenti Hartum'un Samra bölgesinde yüz metre derinliğe inilerek içme suyu kuyusu açıldı. Hayırseverin ismi verilen kuyudan çıkarılan su, kurulan şebeke ile evlere kadar ulaştırılarak bölge halkının hizmetine sunuldu.

İhlas Vakfı Sudan Temsilcisi Müştak Saygın, hayırseverlerin yardımları ile Sudan'ın içme suyu olmayan bölgelerine su kuyusu açmaya devam ettiklerini ifade etti. Samra bölgesinde açtıkları kuyu ile yaklaşık on bin kişinin evine merkezi sistemle temiz içme suyu gönderileceğini belirten Saygın, açılan her kuyunun maliyetinin jeneratör, su deposu, evlere kadar su borusu döşenmesi ve diğer giderlerle on bin dolar civarında olduğunu söyledi.

Saygın son olarak açılan kuyudan bölgedeki cami ve medreselerinde istifade edeceğini söyleyerek hayırseverlere teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber