Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 01 Ekim 2016 - 12:48 Yorum: 0

İhracat Eylül ayında azaldı

Gaziantep ihracatı, Eylül ayında uzun bayram tatilinin de etkisiyle geçen yılın aynı ayına göre düşüş gösterdi.

İhracat Eylül ayında azaldı

Gaziantep ihracatı, Eylül ayında uzun bayram tatilinin de etkisiyle geçen yılın aynı ayına göre düşüş gösterdi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şehrin bu yıl Eylül ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 oranında düşerek, 483 milyon 421 bin dolar değerine olduğunu bildirdi. İlk dokuz aydaki seyrin daha iyi bir tablo sergilediğini belirten Konukoğlu, "Ocak-Eylül 2016 dönemi dikkati alındığında Gaziantep ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre binde 3 oranında azaldı ve 4 milyar 567 milyon 964 bin dolar olarak gerçekleşti" bilgisini paylaştı. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasının yanı sıra en büyük pazarları arasında yer alan çevre ve komşu ülkelerde yaşanan istikrarsızlığın negatif etkisinin görüldüğünü ifade eden Konukoğlu, "Ağustos ayı normal şartlarda birçok sektörde ölü dönem olmasına rağmen yüzde 9,6 artış gerçekleştirmiştik. Eylül'de ise önemli bölümü bayram tatili kaynaklı işgücü kaybı, ihracat tempomuzu aşağı çekti. Bu işgücü kaybı olmasa, daha fazla ihracat yapmış olurduk.İnşallah Ekim ve Kasım ayları çok daha verimli geçecek, artış trendini istikrarlı şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye'ye net döviz getirisi sağlayan bir şehir olduklarına vurgu yapan Konukoğlu, Gaziantep'in en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir arasında aylık bazda beşinci sırayı koruduğuna dikkati çekti.

"İhracatı destek politikaları aktif şekilde sürdürülmeli'

GSO Başkanı Konukoğlu, dünya ticaretinin bu yıl beklenenden daha düşük hızda büyüdüğüne işaret ederek, "Geldiğimiz noktada uluslararası rekabet gücünü artırmadan, ihracatı büyütmeden, ekonomik büyümeye hız veremeyiz. Rakiplerimizden her zaman bir adım önde olmak için ihracatı geliştirecek destek politikaları aktif şekilde sürdürülmelidir. Her bir şehrimiz de Türkiye ihracatını artırmak için seferber olmalıdır. Ülke ekonomisine üretim ve ihracatıyla güç veren Gaziantep firmalarımızın hepsine teşekkür ediyorum, ancak biz de çıtayı daha yukarı taşımalıyız. İhracatçılarımız mevcut pazarda paylarını korurken bir taraftan pazar çeşitlendirme stratejilerine odaklanıp, fırsatları ve tehditleri çok iyi değerlendirmelidir. Bizler ihracat ordusunun birer neferi olarak, ülkemizin ve şehrimizin ihracat performansını artırmak için azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber