Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 20 Kasım 2014 - 16:48 Yorum: 0

İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yurt:

"Dünya üzerinde halihazırda 2 bin 600 fuar var. Bunların 245'i prestijli fuarlar. Bu fuarlara iştirak etmek için Ekonomi Bakanlığı her türlü desteği sağlamakta"

İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yurt:

EDİRNE (AA) - İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt, Ekonomi Bakanlığının fuarlara katılım konusunda her türlü desteği verdiğini söyledi.

Yurt, Ekonomi Bakanlığınca uygulanan ihracata yönelik destek programlarının tanıtımı kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen "Dış Ticaret Semineri"nde, yurt içi ve yurt dışında düzenlenen fuarlara devletin ciddi teşvikler verdiğini belirtti.

Yerel markalar oluşturmak adına şirketlerin fuarlara katılıma önem vermesi gerektiğini vurgulayan Yurt, şöyle konuştu:

"Dünya üzerinde halihazırda 2 bin 600 fuar var. Bunların 245'i prestijli fuarlar. Bu fuarlara iştirak etmek için Ekonomi Bakanlığı her türlü desteği sağlamakta. Bakanlığın web sitesinden bilgi edinilebileceği gibi direk iletişime geçmeniz halinde de gerekli bilgiyi temin edebilirsiniz."

Seminerde, İhracatı Geliştirme Uzmanı Mustafa Yılmaz, Dış Ticaret Uzmanı Ozan Murat Ergan ve Eximbank Yetkilisi Erkan Aslan, dış ticaret alanında faaliyet gösteren firmalara, ihracatta sağlanan destek programları, ülke masaları, pazar araştırması ve Türk Eximbank ihracat kredi sigorta ve garanti programları hakkında bilgiler verdi.

Seminer, Tekirdağ ve Kırklareli'nde de düzenlenecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber