Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Temmuz 2014 - 14:28 Yorum: 0

İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Safahat gönderdiler

AK Parti İzmir Gençlik Kolları üyeleri, CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli eserini gönderdi

İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Safahat gönderdiler

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Gençlik Kolları üyeleri, CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli eserini gönderdi.

AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, PTT İzmir Merkez şube önünde yaptığı basın açıklamasında, "temelsiz çatı adayı" olarak nitelendirdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Ramazan bayramı arifesinde Edirne Kapı Şehitliği'ni ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un mezarını ziyaret ettiğini anımsattı.

İhsanoğlu'nun ziyarette İstiklal Marşı'nın bir kıtasını okuduktan sonra "Çanakkale şehitlerinden galiba" dediğini dile getiren Kırkpınar, "Babası yıllar boyunca Mehmet Akif'e sürgünde yol arkadaşlığı etmiş olsa dahi kendisi ilkokul çocuklarının ezbere bildiği İstiklal Marşımızı 'Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde' diyerek çok büyük bir yanlışı halktan gizleyememiştir. Kendisinin milli kültürümüze ne denli yabancı kaldığı bugün bir kez daha gözler önüne serildi" dedi.

İstiklal Marşının bayrak gibi bağımsızlığın sembolü olduğunu ifade eden Kırkpınar, şöyle konuştu:

"Sayın İhsanoğlu, anketlerinde ortaya koyduğu gibi cumhurbaşkanı seçilemeyecek belki ama devletin başı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanlığı gibi bir makama aday gösterilmiş biri olarak gittiği ülkelerde kendisine İstiklal Marşımız okunduğu zaman 'aa ne güzel bir şiir' derse o insanların gözünde ülkemizin ne kadar prestij kaybedebileceğini düşünebiliyor musunuz? MHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımız, sosyal medyada profilleri önüne TC ibaresi koyan vatandaşlarımız böyle bir durumu acaba içlerine sindirebilecekler mi?

Ama biz yine de şahsın şu millete potansiyel olarak yararlı bir vatandaş olabileceğine inandığımız için kendisinin cumhura bir nebze daha yakınlaşabilmesi için Mehmet Akif Ersoy'u tanıtmayı İzmir AK Gençlik olarak görev biliriz. Öncelikle İstiklal Marşımızın çerçeveli metnini göndereceğiz. Bunu öğrendikten sonra Safahat'a geçiş yapacak ve orada Çanakkale Şehitleri şiirini de öğrenecek diye umut ediyoruz."

Kırkpınar ve beraberindeki gençlik kolları üyeleri daha sonra PTT'den İhsanoğlu'na çerçevelanmiş İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli eserini gönderdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber