Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Temmuz 2014 - 20:48 Yorum: 0

İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Safahat gönderdiler

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na, AK Parti Kastamonu Gençlik Kollarınca İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli eseri gönderildi

İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Safahat gönderdiler

KASTAMONU (AA) - AK Parti Kastamonu Gençlik Kolları Başkanı Niyazi Keskin, CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli eserini gönderdiklerini bildirdi.

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, İstiklal Marşı'nın, necip Türk milletinin en hassas ortak değerlerinin başında geldiğini belirtti. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarını ziyaretinde, İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitleri şiirini birbirine karıştırdığını ifade eden Keskin, şunları kaydetti:

"Milliyetçilik denildiğinde mangalda kül bırakmayan MHP ve ülkenin kurucu partisi olmakla övünen CHP'nin ortak aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu'na, merhum Mehmet Akif'in şiirlerini birbirinden ayırt edebilmesine yardımcı olmak amacıyla 'Safahat' kitabını ve milli marşımızı ezberlemesi için de 'İstiklal Marşı' posteri göndermeyi uygun gördük. Umarız, İhsanoğlu, kitabı inceleme fırsatı bulur da bundan sonra halkın ortak değerleri konusunda daha bilgili ve hassas davranır. Merhum Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' demişti. Bizler de diyoruz ki Allah, bu milletin başına İstiklal Marşı'nı bilmeyen bir cumhurbaşkanı nasip etmesin. Cumhurbaşkanı, devleti temsil eder ve İstiklal Marşı onun birinci şiarı olmalıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber