Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Kasım 2016 - 17:38 Yorum: 0

İHTİB Başkanı Gülle: ’’AP Kararı tamamen siyasi amaçlı’’

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Merkez Bankası'nın faiz artırma ve AP'nin Türkiye ile müzakereleri dondurma kararı ile ilgili açıklamalarda...

İHTİB Başkanı Gülle: ’’AP Kararı tamamen siyasi amaçlı’’

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Merkez Bankası'nın faiz artırma ve AP'nin Türkiye ile müzakereleri dondurma kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu

İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Merkez Bankası'nın faiz artırma ve AP'nin Türkiye ile müzakereleri dondurma kararı ile ilgili açıklama yaptı. Gülle, açıklamasında "Merkez Bankası'nın faiz artırımı döviz kurları üzerinde sınırlı da olsa bir etkisi olacaktır. İlk etapta doların yukarı gidişini yavaşlatır, ancak durduramaz diye düşünüyorum. Alınan bu karar ilerideki faiz artışları için bir kapı aralığı bırakmıştır. Faizlerde daha da artışlar olacağından endişe ediyorum. İnşallah bundan sonra faiz artırımına gerek kalmaz" dedi.

"AP Kararı tamamen siyasi amaçlı"

Başkan Gülle, sözlerine şöyle devam etti: "Avrupa Birliği siyasal anlamda bize sıkıntı çıkarmaya devam ediyor. Kararı tümüyle siyasi bir karar olarak görüyorum ve kabul etmiyorum. 50 yıllık süreçte AB ile siyasal anlamda gelgitlerimiz oldu. Ancak ekonomik anlamda çok sağlıklı bir iş birliği süreci yaşadık. Ticari ilişkilerimizi her geçen gün geliştirdik. AB ülkeleri ihracatımız için birinci pazar olma özelliğini taşırken, Türkiye'de AB'li firmalar için halen en gözde pazarların başında geliyor. Avrupa Parlamentosunun dondurma kararı umarım ticari ilişkilerimizi etkilemez. Eğer yansır ise Türk iş dünyasını olduğu kadar AB'li partnerlerimizi de olumsuz etkileyecektir. Bunu önlemek için AB'li partnerlerimizin de parlamento'nun siyasi amaçlı yanlış kararını düzeltmesi konusunda baskı yapacaklarına inanıyoruz".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber