Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 27 Kasım 2014 - 12:03 Yorum: 0

İhtiyaç duyan herkesin elinden tutuyoruz

Başbakan Davutoğlu, YAŞ üyeleriyle birlikte Anıtkabir ziyaretinde, evrensel insani sorumluluklar gereği ihtiyaç duyan herkesin elinden tutmaya özen gösterildiğini bildirdi.

İhtiyaç duyan herkesin elinden tutuyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Evrensel insani sorumluluklarımız gereği sahamızda çatışmaların ve savaşların son bulması arkadaş ve kardeş halkların sulh içerisinde yaşaması için bütün gücümüzle gereksinim duyan hepimizin elinden tutmaya, birikim ve tecrübemizi paylaşmaya en fazla ihtimam gösteriyoruz' dedi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu, Aslanlı Yol'un başında komutanlar vasıtası ile karşılandı.

Şura üyeleri, Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında, üstünde ''YAŞ üyeleri'' yazan çelenk eşliğinde, Aslanlı Yol'dan yürüdü.

Davutoğlu'nun, Atatürk'ün anıt mezarına çelenk bırakmasının arkasından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra YAŞ üyeleri mozoleye çıkan merdivenin önünde anı fotoğrafı çektirdi. 

Davutoğlu başkanlığındaki heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir hususi defterini imzalayan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Yüksek Askeri Şura çalışmaları vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında bütün gazi ve şehitlerimizi hürmetle, gönül borcuyla yadediyoruz. Devraldığımız iri manevi miras gereği devletimizi, vatanımızı, ülkemizi sahiplenerek büyütmeye, güçlendirerek geliştirmeye kararlılıkla devam ediyoruz. 

Cumhuriyetimizin en iri kazanımı hiç şüphesiz demokrasidir. Demokrasiyle ülkemizin meselelerini çözmeye, vatandaşlık esasında bütün ihtilaf alanlarını bertaraf etmeye çalışıyor, bu yolda iri mesafeler alıyoruz.

Türkiye'nin küresel bir takat şekilde hakettiği düzeye erişmesi için branşında adalet, huzur, sulh ve istikrar adası şekilde demokrasimizi daha muhkem duruma getiriyor, ekonomimizi güçlendiriyoruz. Evrensel insani sorumluluklarımız gereği sahamızda çatışmaların ve savaşların son bulması arkadaş ve kardeş halkların sulh içerisinde yaşaması için bütün gücümüzle gereksinim duyan hepimizin elinden tutmaya, birikim ve tecrübemizi paylaşmaya en fazla ihtimam gösteriyoruz. 

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de ülkemizin ve bölgemizin güvenliğiyle sulh ve istikrarın güvencesi olmaya devam ediyor. Bu şuurla yürüttüğümüz Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve ordumuza hayırlı olmasını diliyorum.''

Daha sonra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Anıtkabir Komutanlığı makamına geçen Davutoğlu, ardından Yüksek Askeri Şura'ya katılmak üzere Genelkurmay Başkanlığı Karargahına devinim etti.

Başbakan Davutoğlu ve Orgeneral Özel, Anıtkabir'den tıpkı araç ile ayrıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber