Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 31 Ağustos 2016 - 12:33 Yorum: 0

İHYA-DER’den Afrika için ‘kurban’ çağrısı

İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYA-DER) Genel Başkanvekili Tahir Karataş, Afrika'da 300 liraya kurban kesebildiklerini, Türkiye'de kurban...

İHYA-DER’den Afrika için ‘kurban’ çağrısı

İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYA-DER) Genel Başkanvekili Tahir Karataş, Afrika'da 300 liraya kurban kesebildiklerini, Türkiye'de kurban maliyetini çok bulanların kendilerine başvurabileceğini söyledi.

'Kardeşlik Sınır Tanımaz" parolasıyla 4 kıta ve 44 ülkede faaliyet gösteren İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İHYA-DER), Kurban Bayramında Afrika'nın en ücra köşelerine ulaşmayı hedefliyor. İHYA-DER Genel Başkanvekili ve Afrika Koordinatörü Tahir Karataş , "Afrikalılar zengin kaynaklarına rağmen beyazlar tarafından yüzyıllardır sömürülüyor. Bu bölgeye karşılıksız olarak sağlık, yardım ve eğitim çalışmaları için 15 senedir gitmekteyiz. İlk zamanlarda bir beyazın Müslüman olabileceğine ve karşılıksız yardım yapacağına inandıramadık. Zamanla görerek, yaşayarak dostluklarını kazandık. Hatta bir su kuyusu açılışı için çok zor şartlarda uzak bir bölgeye gittiğimizde ilk defa beyaz gören bir bayan, tenime dokunmak için izin istediğinde çok şaşırmıştım. Gıda, su, sağlık ve eğitim problemlerini aşmada geliştirdiğimiz projelerle yardımcı olmakla beraber hazır yemeği değil balık tutmayı öğretiyoruz. Genelde temel yiyecekleri, bizde kuşyemi (milet) dediğimiz gıdayı öğüterek suyla yaptıkları bulamaç. Kısa ömürlerinde başka bir yemeği tatmadan ölenler çoğunlukta. Bağışçılarımızın gönderdiği kurban etlerini verdiğimizde bayram yapıyorlar, sevinçleri görülmeye değer. Hatta kurbanın bütün parçalarını değerlendirdikleri gibi derisini kaynatıp suyunu çocuklarına içiriyorlar. Kurban organizasyonu için gidecek gönüllülerimiz yaklaşık 3 bin lirayı bulan ulaşım ücretini kendileri karşıladığı için maliyetleri mümkün olduğunca aşağı çekerek Afrika'da 300 liraya kurban kesebiliyoruz" dedi.

Türkiye'de kurban maliyetini fazla bulan ve bütçe ayıramayan vatandaşların Afrika ülkelerinde kendileri aracılığıyla 300 liraya rahatlıkla kurban kestirebileceğini ifade eden Karataş, "Ayrıca bağış yapan vatandaşlarımızın verdiği cep telefonlarına kurban kesiminin videosunu gönderiyoruz. Bu şekilde vacip kurbanlarının kesildiğini ismen gören bağışçılarımızın gönülleri ferah olduğu gibi bizim de İHYA-DER olarak içimiz rahat ediyor. Kurban bağışlamak yardım göndermek isteyenler ihyader.org adresimizden ve (0216) 611 4492 no'lu telefonumuzdan irtibat kurabilirler" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber