Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 14 Aralık 2017 - 18:18 Yorum: 0

İKÇÜ’den ihraç edilen akademisyenlerin FETÖ davası

İZMİR (İHA) – İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) akademisyenlerine yönelik yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 28 sanığın yargılanmasına...

İKÇÜ’den ihraç edilen akademisyenlerin FETÖ davası

İZMİR (İHA) – İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) akademisyenlerine yönelik yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 28 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mahkemede heyeti, bugünkü duruşmaya gelmeyen 2 tutuksuz sanığın tutuklanmasına yönelik yakalanmasına, 3 sanığın ise tahliyesine karar verdi.

İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 3. duruşmaya tutuklu yargılanan 19 sanık, tutuksuz yargılanan 7 sanık, sanık avukatları ve sanık yakınları katıldı. Tutuksuz sanıklardan Mustafa Çavuş ve Mahmut Aragül'ün duruşmaya katılmadığı görüldü. Öğleden önce görülen oturumda bir gizli tanık ve 2 tanık dinlenirken sanıkların tutuklamaya yönelik son sözleri alındı. Öğleden sonra devam eden oturumda, sanık avukatlarına, tutuklamaya yönelik müvekkilleri hakkında söz verildi. Tutuklu sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından tutuklu sanıklardan Ozan Hoşken, Mustafa Durman ve Salih Yılmaz'ın tahliyelerine diğer 16 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına, gizli tanık "Garson'un Ankara savcılığına verdiği örgütün emniyet yapılanmasına yönelik 4 bin 700 kişilik mahrem imam listesinde yer alan ve bugün görülen duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanıklar Mustafa Çavuş ve Mahmur Aragül'ün tutuklamaya yönelik yakalanmasına karar verip duruşmayı Mayıs ayına erteledi. Son tahliyelerle birlikte görülen dosyada, tutuklu sayısı 16'ya düşerken 10 tutuksuz sanık ve 2 de firari sanık yer alıyor.

Davanın geçmişi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, polis tarafından 12 Ağustos 2016'da, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde görevli akademisyen ve çalışanlara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda "üniversite imamı" olarak bilinen Adem Fidan ile birlikte, hakkında yakalama kararı bulunan 44 kişiden 40 kişi gözaltına alındı. Aralarında Prof. Dr. Tancan Uysal, Prof. Dr. Recep Sütçü, Prof. Dr. Şerafettin Karaca, Doç. Dr. Salih Yılmaz ile Adem Fidan'ın da bulunduğu 29 şüpheli tutuklanırken, 11 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz, FETÖ/PDY üyesi oldukları ileri sürülen, örgütün haberleşme programları "ByLock', "Turkuaz" ve "Coverme" kullandıkları belirtilen 29 tutuklu sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Yargılama sırasında 9 sanık tahliye edildi. Bir tutuklu sanığın dosyası da dosyadan ayrıldı. Dosyada 28 sanık bulunurken, 9'u tutuksuz 19'u tutuklu yargılanmaya devam etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber