Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 08 Mart 2015 - 10:32 Yorum: 0

İki kadın öğretmenden biri mobbinge uğruyor

Eğitim-Bir-Sen'in "Kadın Öğretmenlerin Mobbing Algısı ve Tecrübesi" araştırmasına göre, her iki kadın öğretmenden biri mobbinge maruz kalıyor.

İki kadın öğretmenden biri mobbinge uğruyor

Eğitim-Bir-Sen Stratejik Araştırma Merkezinin MEB'e bağlı resmi temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında bin 24 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirdiği "Kadın Öğretmenlerin Mobbing Algısı ve Tecrübesi" araştırması sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gonca Bayraktar Durgun ve Dr. Ayşe Çetinkaya Aydın'ın danışmanlığında yapılan araştırma sonucu kadın öğretmenlerin yüzde 47.9'unun çalışma hayatlarında bir şekilde yıldırmaya maruz kaldığını ortaya koydu. Kadın öğretmenlerin yüzde 43,7'si en az haftada bir kez yıldırmaya maruz kaldıklarını, y bildirdi. Kadın öğretmenlerin yüzde 72,1'i, çalıştıkları okullarda, yıldırmayı önlemeye yönelik herhangi bir politika olup olmadığına ilişkin soruya 'hayır' yanıtını verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber