Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 07 Eylül 2016 - 16:44 Yorum: 0

İki yıl aradan sonra GAP turları başladı

Turizmin durma noktasına geldiği Doğu ve Güneydoğu illerine 2 yıl aradan sonra ilk GAP Turu düzenlendi.

İki yıl aradan sonra GAP turları başladı

Turizmin durma noktasına geldiği Doğu ve Güneydoğu illerine 2 yıl aradan sonra ilk GAP Turu düzenlendi.

Terör olayları ile birlikte turizmin tur operatörleri GAP turlarını iptal etti. Yaklaşık 2 yıldan beri tur düzenlenmeyen Doğu ve Güneydoğu illerine ilk GAP turu düzenlendi. Düzenlenen bu tur durma noktasına gelen turizm sektöründe heyecana neden oldu.

Tarihi ve kültürel yapısıyla Dünya'da eşine az rastlanılan Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde ki olumsuzluklar, bölge halkını mağdur ediyor. "Bacasız fabrika" olarak nitelendirilen turizm sektörü, firmaların düzenledikleri GAP turları ile ayakta duruyor. Binlerce kişinin gelir kaynağı olan turizmin yeniden canlanması için ilk adım atıldı.

Türkiye'nin en büyük tur operatörlerinden birisi GAP turunu başlattı. İstanbul'dan gelen 11 kişilik ilk turist kafilesini Kültür Turizm Müdürü Mustafa Ekinci karşıladı. Tur kapsamında Adıyaman'a gelen turistler Nemrut dağı, Cendere Köprüsü, Arsemia, Karakuş Tepesi gibi tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Uzun bir zamanın ardından turistleri görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, "Yaklaşık 2 yıldan beri tur operatörleri GAP turunu gerçekleştirmiyordu. İlimizde ciddi olay olmamakla birlikte turizm hareketliliği dibe vurdu. Turizmde olumsuz gelişmeler bölgemiz başta olmak üzere ülkemizde oldu. Bu gün bu turu bir firmamız yeniden başlattı. Gayet memnunuz. İnşallah devamı gelir. İç ve dış turizmi bu vesileyle canlandırılmış olur. Bölgemizde dünyada eşine ender rastlanır tarihi zenginliklerimiz var. Bunu herkesin görmesi gerekir. Biraz cesaret birazda inatla buralara gelmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Turizmci White Star Otel Müdürü Galip Gür, ilk gurubu karşılamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Uzun yıllar bu sektörde görev yapıyorum. Uzun bir aradan sonra ilk grubu karşılamanın heyecan ve gururunu yaşıyorum. Temennimiz bundan sonrasının gelmesi. Bunun devamında sürekliliği sağlayabilirsek, bölge turizmine, coğrafyasına çok büyük katkı sağlayacaktır. Bölgenin güvenlik anlamında bir sorunu yok. Bundan sonra insanlarımızı GAP turlarına bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Profesyonel tur rehberi Emre Özkan ise "İki yıldan beri Güneydoğu'ya gelemiyorduk, çok özledik. Bizim için çok değerli bir bölge, derin bir kültür, inanılmaz bir miras. Böylesi bir kültürün birkaç olay yüzünden sırt dönülmüş olması bizi çok üzmüştü. Jolly Tur olarak iki senedir yapılmayan, organizasyonu yaptık. Bölgede herhangi bir sıkıntı yok. Televizyonlarda ki algı yönlendirmeleri insanların buraya bakışını değiştiriyor. Bacasız sanayiden bahsediyoruz. Bu sanayiden binlerce insan ekmek yiyor. Bu kadar görsel ve tarihe sahip bir bölge yok. İki senedir İstanbul'a gelmeyen grupları getirme kararı aldık. Turizm gönülleri olarak korkmayın, gelin diyoruz" dedi.

Turist kafilesinde bulunan Erdal Özdede,"Terör her yerde olma ihtimali var. Bu anlamda dolaştığımız yerlerinde bir sorun yok. Medyada haberlere bakınca bu bölgedeki illerle ilgili sadece terör haberleri yer alıyor. Buda insanları korkutuyor. Ama genel olarak böyle bir şey yok" diye konuştu.

Elif Peksöz adlı turist ise, gelmeden önce korku olduğunu ancak bölgedeki güzellikleri görünce her şeyi unuttuğunu kaydetti.

Emine Gülay'da kendilerinin iki yıl önce balayına bölgeye gelmeyi düşündüğünü ancak turların iptal edilmesinden dolayı gelemediklerini belirterek, herkesi bu bölgeyi görmeye davet etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber