Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 17 Kasım 2015 - 11:56 Yorum: 0

İkinci ayaklanma planına polis darbesi

Terör örgütünün Kobani ayaklanmasına benzer eylemler için hazırlandığını belirleyen polis İstanbul'da 13 şüpheliyi gözaltına aldı

İkinci ayaklanma planına polis darbesi

ZAFER HALATÇI

Terör örgütü PKK ve şehir yapılanması KCK, ikinci Kobani ayaklanması için ülke genelindeki militan ve üyelerine yaptığı çağrı sonrası, eylemlerin İstanbul ayağını planladığı belirlenen hücre evlerine operasyon düzenlendi. İstanbul'da kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı amaçlayıp sokakları ateşe vermek için planlar hazırlandığını belirleyen emniyet önceki akşam Sultangazi, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Sancaktepe ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda 72 adet molotof kokteyli, 74 adet sıvı bomba, İnönü Mahallesi'ndeki Nazım Hikmet Parkı'nda ise atılmaya hazır 17 adet molotof kokteyli buldu. Her iki operasyonda 13 militan gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan 8 terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Böylece son 7 ayda Şırnak'ta teslim olan terörist sayısı 47'ye ulaştı.

http://www.sabah.com.tr/

Haber Kaynağı: SABAH
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber