Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 31 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

İkinci İnönü Zaferi'nin 94. yıl dönümü

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: "Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda önünde hiçbir gücün duramayacağına tarih bir kez daha şahit olmuştur"

İkinci İnönü Zaferi'nin 94. yıl dönümü

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda önünde hiçbir gücün duramayacağına tarih bir kez daha şahit olmuştur" ifadelerini kullandı. 

Yağcı, İkinci İnönü Zaferi'nin 94. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarihte benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı belirtti.

İkinci İnönü Zaferi'nin, Türk milletinin, kayıtsız, şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir Türk devleti kurmak ve topraklarını düşman işgalinden kurtarmak uğruna verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinde çok özel bir yeri ve önemi bulunduğuna dikkati çeken Yağcı, şunları kaydetti: 

"Bizler bugün, atalarımızın ve şehitlerimizin canlarını feda ederek bizlere emanet ettiği topraklarda aynı ayrıcalık ile gelecek nesillere bu emaneti taşıyabilme gayretinin gururunu yaşıyoruz. Zaferle milletimiz, bir kez daha en zorlu sınavlardan nasıl başarıyla geçtiğini bütün dünyaya göstermiştir. Milletçe atalarımızın bizlere bıraktığı değerli mirası, cumhuriyeti, aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımaya kararlıyız. Kahraman ordumuzun azim, inanç ve fedakarlığıyla kazanılan İnönü Zaferi, İstiklal mücadelemizin önemli bir aşaması ve ilk büyük başarısıdır. İstiklal Savaşı'nda, yokluklar içindeki onurlu bir milletin güçlü ordulara karşı verdiği eşsiz mücadele, dünyada büyük yankı uyandırmıştır. Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda önünde hiçbir gücün duramayacağına tarih bir kez daha şahit olmuştur. Böyle anlamlı günleri, aziz vatanımızın hangi şartlar altında kurtarıldığını ve bu günlere nasıl geldiğimizi hatırlamak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için fırsat saymalıyız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber