Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Nisan 2015 - 18:58 Yorum: 0

İkinci İnönü Zaferi'nin 94. yıl dönümü

MHP Bilecik Milletvekili Şeker: "Muharebeler sonucunda, düşman karşısında ordumuz kahramanca gücünü ve azmini göstermiş, dünya Türk milletinin bu topraklarda var olma yolundaki şahlanışına şahit olmuştur"

İkinci İnönü Zaferi'nin 94. yıl dönümü

BİLECİK (AA) - MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, "Muharebeler sonucunda, düşman karşısında ordumuz kahramanca gücünü ve azmini göstermiş, dünya Türk milletinin bu topraklarda var olma yolundaki şahlanışına şahit olmuştur" ifadesinde bulundu.

Şeker, İkinci İnönü Zaferi'nin 94. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ateşten bir imtihan olarak yaşadığı, milli mücadele yıllarında, Anadolu toprağının İngiliz, Fransız ve Yunan ordularının işgaline karşı kutlu bir kıyama doğrulan Türk milletinin, istiklalini ve istikbalini kanla ve gözyaşıyla kazandığını belirtti.

Tarihte eşine az rastlanır azim ve kararlılıkla, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde emperyalizmin karanlık senaryolarını Anadolu toprağına gömen Türk milletinin, muharebelerle önce düşmanın ilerleyişini durdurduğunu, yapılan fedakarlıklar ve kahramanlıklar neticesinde de, 26 Ağustos 1922'de başlayan büyük taarruzla, milli mücadelenin şahlanarak zafere ulaştığını ifade eden Şeker, şunları kaydetti:

"İnönü muharebeleri, bu tarihi şahlanışın dönüm noktalarıdır. 23 Mart-1 Nisan 1921 tarihlerinde cereyan eden muharebeler sonucunda, Yunan ordularının ilerleyişi durdurulmuş, düşman karşısında ordumuz kahramanca gücünü ve azmini göstermiş, dünya Türk milletinin bu topraklarda var olma yolundaki şahlanışına şahit olmuştur. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Paşa, Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün kahraman komutan ve askerlerimizin ruhları şad olsun. Her birinin kanıyla ve canıyla bizlere emanet ettiklerine sahip çıkarak, geleceğe taşımak ümidiyle rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Metristepe'de, İntikamtepe'de, Akpınar'da ve yöremizin her karışında vatan toprağına karışan aziz şehitlerimizin ruhu, hem yöremizin ve hem de Türklüğün gurur kaynağı olacaktır."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber