Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:23 Vezirköprü’de gece yarısı kırmızı karınca operasyonu: Zararlı böcekleri yiy...22:23 Manisa’nın minik karatecileri milli takım yolunda22:21 Sakarya’da dehşete düşüren olay22:21 Bocce İl Birinciliği müsabakalarında gelenek bozulmadı22:20 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe - Olympiakos maçını trib...22:19 İsmail Kartal’dan Olympiakos maçında 3 değişiklik22:19 TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Dünya barışının kalbi Ortadoğu’dur"22:18 UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç devam ediyor...22:15 Bakan Koca: "Tokat’ta meydana gelen depremde 1 kişi etkilenmiştir"22:13 U dönüşü yapan otomobile çarpan motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi22:02 Depreme yakalanan vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor22:00 Ağrı’da çocukları dövdüğü iddia edilen imam gözaltına alındı22:00 AFAD: "Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 21.45’te 4 büyüklüğünde bir artçı...21:56 Çankırı İl Sağlık Müdürü: “İhtiyaç halinde üzerimize düşen her türlü göreve...21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek
Sağlık 22 Temmuz 2017 - 11:08 Yorum: 0

İkiz çocukları olanlar çocuklarına nasıl davranmalı

Çocuk-Ergen Psikoterapisti Uzman Psikolog Merve Demir, ikiz çocukların birbirlerine özel bir bağ ile bağlı olduğunu belirterek, "Çünkü doğum öncesinde...

İkiz çocukları olanlar çocuklarına nasıl davranmalı

Çocuk-Ergen Psikoterapisti Uzman Psikolog Merve Demir, ikiz çocukların birbirlerine özel bir bağ ile bağlı olduğunu belirterek, "Çünkü doğum öncesinde aynı karnı paylaşmış ve aynı anda dünyaya gelmişlerdir. Bu özel ilişki hayatlarında da bazı farklılıklara yol açmaktadır. İkizlerin psikolojik açıdan daha iyi bir gelişim göstermeleri, anne ve babalarının onlarla doğru yaklaşımı ile mümkün olmaktadır" dedi.

Nişantaşı Psikiyatri Merkezinden Çocuk-Ergen Psikoterapisti Uzman Psikolog Merve Demir, "İkizler; tek yumurta ikizleri ve çift yumurta ikizleri olarak ikiye ayrılırlar. Tek yumurta ikizlerinin genetik yapıları aynıdır. Tamamen birbirlerine benzerler. Çift yumurta ikizlerinin genetik yapıları tamamen aynı değildir. Bu sebeple birbirlerine ikiz olmayan kardeşler kadar benzerler.

İkiz çocuk yetiştirmek, aynı anda iki çocuğun bakımını üstlenmek anlamına gelmektedir. Bu da anne babalar için zor bir süreçtir. Birbirlerine dış görünüş olarak çok benzeyen ve aynı ortamda büyüyen ikiz çocukların yetiştirilmesinde de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır" diye konuştu.

Çocuk-Ergen Psikoterapisti Uzman Psikolog Merve Demir anne ve babaların nelere dikkat etmesi gerektiği hususunda şunları söyledi;

"İkiz çocuklarınızın ayrı birer birey olduklarını unutmayın. İki farklı insan olduklarını ve özel olduklarını hissettirmeye çalışın. Böylece kendilerini farklı bireyler olarak algılayabilirler.

Onlarla tek bir kişiymiş gibi konuşmayın. Onlardan başkalarına bahsederken de "ikizler" demek yerine, çocukların isimlerini kullanın.

Onlara birbirine benzer isimler vermeyin.

İkiz çocuklarınıza aynı giysileri giydirmeyin. Aynı giysiler giymeleri, başka insanların onları karıştırmasına sebep olabilir. Bu durum çocukları rahatsız edecektir.

Oyuncak seçimi gibi konularda, çocuğun tercihlerine göre hareket edin.

Mümkünse farklı sınıflarda okumalarını sağlayın. Ancak evden ilk kez ayrıldıkları kreş ya da anaokulunda aynı sınıfta olmalarında bir sakınca yoktur. Çünkü bazı çocuklar için hem evden ayrılmak hem de ikizinden ayrılmak kaygı yaratabilir. Ancak ilkokulla birlikte ayrı sınıflarda olmaları daha uygundur.

Farklı ilgi alanları olmasına teşvik edin. Onların bireysel olarak yatkın oldukları alanları fark etmeye ve desteklemeye çalışın.

İkizler bazı özellikler bakımından farklılaşırlar. Örneğin; ikizlerden biri çok sosyal, diğeri ise çekingen olabilir. Bu çocuklar sürekli aynı sosyal ortamlarda bulunduklarında, daha içekapanık olan çocuk, çoğunlukla ikizinden destek alır. Bu da onun arkadaşlık kurma becerilerini geliştirmesini engeller. Farklı sosyal ortamlarda tek başlarına bulunmaları, hem birbirlerine bağımlı olmamaları sağlayacak hem de sosyal ilişki kurma becerilerini geliştirecektir.

İkiz çocuklarınızın özel eşyaları olmasına özen gösterin.

Çocuklarınızın doğum günlerini kutlarken, mümkünse iki farklı pasta kesmeye, çocuklara farklı hediyeler almaya özen gösterin.

Mümkün olduğu zamanlarda ikiz çocuklarınızın her biri ile birebir zaman geçirmeye çalışın.

Çocuklarınızdan birinde olan daha olumlu bir özelliğin, diğerinde de olması için baskı yapmayın.

Çocuklarınızı kıyaslamayın.

İkiz çocuklar da tüm kardeşler gibi birbirini kıskanabilir. Bu normaldir. Ancak çocuklarınız birbirini çok fazla kıskanıyorsa kendinize şu soruları sorun; İçlerinden birini daha güçsüz ya da problemli olarak gördüğünüz için ona karşı daha korumacı ve ilgili davranıyor olabilir misiniz? İkizlerden birine daha olumlu özellikleri sebebiyle farklı davranıyor olabilir misiniz? İkisine de ayrı ayrı zaman ayırabiliyor musunuz?

İkiz çocuk büyütmenin zor olduğunu unutmayın. Eşler olarak birbirinize destek olun. Her şeyi mükemmel yapmaya çalışmayın. Zorlandığınız konularda yardım istemekten çekinmeyin."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber