Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Eylül 2016 - 11:08 Yorum: 0

İkra Koleji eğitimin çıtasını yükseltecek

Adıyaman'da eğitime yeni bir soluk getirecek olan İkra Kolejinin açılışı düzenlenen görkemli tören ile açıldı.

İkra Koleji eğitimin çıtasını yükseltecek

Adıyaman'da eğitime yeni bir soluk getirecek olan İkra Kolejinin açılışı düzenlenen görkemli tören ile açıldı.

Adıyaman Karadağ Mevkii'nde yaklaşık 10 ay önce temeli atılan ve kısa sürede 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonuna hazır hale getirilen okulun açılışına çok sayıda kişi katıldı. İşadamı Süleyman Toprak tarafından yaptırılan okulun açılışına Milletvekili Adnan Boynukara, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Müftü Mehmet Ali Öçztürkçü, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Okulun açılış programına sanatçı ve program yapımcısı Serdar Tuncer'de katıldı. Serdar Tuncer, seslendirdiği şiirler ve ezgiler ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Programın açılış konuşmasını yapan İşadamı Süleyman Toprak, "2015 yılının 14 Kasımı'nda temelini attığımız kolejimizin açılışını Allah bizlere nasip etti. Bu okulun benim hayatımda çok önemli yeri var. Temel atma töreninde ifade etmiştim, bu benim için bir hayaldi. İnşaat sektöründe yaptığımız işlerin yanı sıra, mutlaka bir okul yapma düşüncesiyle hareket ettim. 7 bin 80 metrekare alana sahip kendi şirketimize ait alan üzerine 7 bin 200 metrekare kapalı alana sahip bir okul yaptık. 36 derslikli okulumuz 850 öğrenci kapasitesiyle hizmet verecek. Allah'ın ilk emri olan "Oku" yu taktik etmek ve okumayı arttırmak için okulumuzun ismini "İkra" koyduk. İnşallah okuyan bir nesil, okuyupta vatanına, milletine faydalı olan bir nesil yetiştireceğiz" dedi.

Milletvekili Adnan Boynukara, yerli ve milli eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, "Yaşadığımız olaylar milli ve yerli eğitimin ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. "Eğitim veriyoruz" diyerek ülkeyi ne hale getirilebileceğini 15 Temmuz'da yaşadık. Bunun için devletine milletine bağlı, eğitimin çocuklarımıza verilmesi çok önemlidir. 15 Temmuz'da neredeyse ülkemizi kaybedecek bir noktadaydık. Milletin olaya el koymasıyla kurtulduk. Allah milletimize bunu bir daha göstermesin. Milli eğitimin belirlediği müfredat çerçevesinde eğitim verilmesi çok önemlidir" dedi.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, eğitim kadrosunun ve sahiplerinin eğitim kalitesini arttıracağına inandığını belirterek, okulun hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım, Süleyman Toprak'ın MÜSİAD üyesi olduğunu ve eğitime önem verdiklerini belirterek, bu yatırımından dolayı teşekkür etti.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu, "Bu güzel binanın açılışında gurur yaşıyoruz. Cesur girişimcilere ülkemizde ihtiyacımız var. Herkesin kolu kanadı kırık olduğu bir dönemde böyle devasa yatırımı yapmak her yiğidin karı değildir. Ülkenin içinde bulunduğu sorunların temel sebebi insanların okumamasından kaynaklanıyor" dedi.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, bu okul eğitimin çıtasının yükselmesine fayda sağlayacağına inandığını aktardı.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise, yetiştirilecek öğrencilerin maneviyatının yüksek, vatanına milletine bağlı olmasının önemine işaret ederek, okulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

İkra Koleji eğitimin çıtasını yükseltecek

İkra Koleji eğitimin çıtasını yükseltecek

İkra Koleji eğitimin çıtasını yükseltecek

İkra Koleji eğitimin çıtasını yükseltecek

İkra Koleji eğitimin çıtasını yükseltecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber