Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 26 Temmuz 2016 - 08:38 Yorum: 0

İKÜ, geleceğin teknoloji uzmanlarını yetiştirecek

İstanbul Kültür Üniversitesi, sektörün ihtiyaçlarını gözeterek açtığı "Yeni Medya ve İletişim" bölümü ile dijital dünyadaki değişime liderlik...

İKÜ, geleceğin teknoloji uzmanlarını yetiştirecek

İstanbul Kültür Üniversitesi, sektörün ihtiyaçlarını gözeterek açtığı "Yeni Medya ve İletişim" bölümü ile dijital dünyadaki değişime liderlik edecek bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Bu yıl yirminci yaşını kutlayan İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) sektörün ihtiyaçlarını gözeterek açtığı yeni bölümlerden Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesindeki "Yeni Medya ve İletişim" bölümüyle dijital dünyadaki değişime liderlik edecek bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Avrupa ve ABD'deki örneklerine bakılarak, büyük bir özenle hazırlanan Yeni Medya ve İletişim Bölümünün ders programının diğer benzer bölümlere göre en önemli farkının, özel sektörle iş birliği çalışmaları yürütmesi olduğu kaydedildi. Başta Microsoft, Google gibi şirketlerin Türkiye paydaşları ve Türkiye'de yeni medya alanında faaliyet gösteren önemli şirketleriyle yapılan stratejik ortaklık sayesinde öğrencilerin birinci sınıftan itibaren yeni medya sektörüyle doğrudan etkileşim sağlayacağı belirtildi. Şirketlerle yapılan iş birliğinin, öğrencilere yönelik özel eğitimlerin yanı sıra staj olanakları ve mezuniyet sonrasında doğrudan iş fırsatlarını da beraberinde getireceği bildirildi.

Akademik kadrosu, Türkiye'nin yeni medya konusunda uzman isimlerden oluşan "Yeni Medya ve İletişim" bölümünde THY, Mudo, Beymen, Mavi gibi sektör liderlerinin teknolojisini kullandığı çok kanallı kampanya yönetimi ve pazarlama otomasyonu çözümleri sunan euro.message Türkiye Ofisi Ülke Müdürü Murat Erdör, Sosyomod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uç, içerik pazarlaması uzmanı Sercan Çalbak gibi isimler yer alacak.

Teknoloji uzmanları yetiştirilecek

50 öğrencinin alınacağı 4 yıllık lisans programında; yeni iletişim araçlarını, dijital medya ve uzantısı olan sosyal paylaşım ağlarını, teknolojinin olanaklarıyla bütünleştirerek bu ağlara içerik üretebilecek kuramsal bilgilerle, pratik uygulamalarla ağları kontrol edebilecek, yönetebilecek, teknoloji uzmanlarının yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Tam burslu 5, yüzde 50 burslu 25 ve yüzde 25 burslu olarak 20 öğrencinin alınacağı bölümün öğrencileri, ilgili alandaki boşluğu dolduracak biçimde iletişim, teknoloji ve dijital medya formasyonlarıyla donatılacak, böylece mezunlar sosyal medya alanında iş olanağı bulabilecek. Ayrıca herhangi bir kurum ya da kuruluşun dijital kodlama sistemine temellenen ses, yazı, grafik, fotoğraf, video, film gibi multimedya ortamına ve bu ortamın interaktif özelliklerine sahip içerik üretimi ve yönetimini gerektiren tüm pozisyonlarında görev alabilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber