Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 02 Eylül 2016 - 11:45 Yorum: 0

İKÜ’den Ulusal Yazılım Mimarisi konferansı

İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Yazılım Mühendisliği için anahtar kavram olan "Yazılım Mimarisi Tasarımı" bilincini...

İKÜ’den Ulusal Yazılım Mimarisi konferansı

İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Yazılım Mühendisliği için anahtar kavram olan "Yazılım Mimarisi Tasarımı" bilincini Türkiye'de yaygınlaştırmak amacıyla "Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı" düzenliyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Yazılım Mühendisliği için anahtar kavram olan "Yazılım Mimarisi Tasarımı" bilincini Türkiye'de yaygınlaştırmak amacıyla 5-6 Eylül tarihlerinde İKÜ Ataköy Yerleşkesi'nde "Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı" düzenliyor. Türkiye'deki Yazılım Mühendisliği alanını genişletmek amacıyla düzenlenen konferansta, Yazılım Mimarisi Tasarımı araştırma ve eğitiminin hareketlendirilmesi hedefleniyor.

Dresden Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Uwe ASSMANN, Twente Üniversitesi'nden Prof.Dr. Mehmet Akşit ve Wageningen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bedir Tekinerdoğan gibi bu alanda dünya çapında adını duyurmuş akademisyenler ile sektörün tanınmış isimlerinin konuşmacı olarak yer alacağı konferansta, Yazılım Mimarisi Bakış Açılarındaki Tutarlılık Kontrolü için Sistematik Bir Yöntem; Veri Dağıtım Servisi (DDS) Tabanlı Sistemler için İlgiye Yönelik Geliştirme Aracı; GPS Mesajlarının Nesneye Yönelik Yazılım Tasarım Prensiplerinden Genişlemeye Açık, Değişikliğe Kapalı Prensibine Göre Ele Alınması; Gömülü Sistem Üzerinde Uygulanan İkili Yedekleme Yöntemi İle Aksaklığa Dayanıklı Yazılım Mimarisi; Son Kullanıcı Geliştirme için Otomatik Kod Üretim Aracının Tasarımı ve Gerçeklenmesi; Sentez Tabanlı Mimari Tasarım Yaklaşımının Essence Çerçevesiyle Modellenmesi ile Son Teknolojik Gelişmelerin Yazılım Mimari Alanına Etkileri gibi başlıklar konuşulacak.

"Konferans, endüstrideki en son gelişmeleri temsil etmek bir fırsat oluşturacaktır"

Yazılım Mimarisi Tasarımının uygulanmasını özendirmek ve tartışmak üzere "Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı"nı düzenlediklerini dile getiren İKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağatay Çatal, "Yazılım Mühendisliği ve yazılım geliştirme, Türk toplumunda bir anahtar rol üstlenmek üzeredir. Geçen 10 yıl zarfında ciddi uluslararası rekabet kabiliyeti olan birçok saygın yazılım kuruluşu ortaya çıktı. Bu şirketlerin genelde uluslararası yazılım mühendisliği camiası ile bir uyum sağladığı gözlemlenmektedir. Bu konferans ile yazılım mimarisi tasarımı konusunda bir durum değerlendirmenin oluşturulabileceğini umuyoruz. Düzenlenecek olan bu konferans, endüstrideki en son gelişmeleri temsil etmek ve ayrıca belirlenmiş problemler ve çözümlerini de öne çıkarmak için bir fırsat oluşturacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber