Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Kasım 2016 - 16:24 Yorum: 0

İKV Başkanı Zeytinoğlu’ndan AP kararına ilişkin açıklama

İktisadi Kalkınma Vakfı(İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Avrupa Parlamentosu'nun bugün aldığı Türkiye ile katılım müzakerelerinin geçici olarak dondurulması...

İKV Başkanı Zeytinoğlu’ndan AP kararına ilişkin açıklama

İktisadi Kalkınma Vakfı(İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Avrupa Parlamentosu'nun bugün aldığı Türkiye ile katılım müzakerelerinin geçici olarak dondurulması kararına ilişkin yaptığı açıklamada "AP'nin müzakereleri geçici olarak dondurma kararı, amacına hizmet etmemektedir" dedi.

İktisadi Kalkınma Vakfı(İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Avrupa Parlamentosu'nun bugün aldığı Türkiye ile katılım müzakerelerinin geçici olarak dondurulması kararına ilişkin açıklamada bulundu. AP'nin kararının kendi inisiyatifi ile almış olduğunu ve AB için bağlayıcı olmadığına dikkat çeken İKV Başkanı Zeytinoğlu, "AP'nin müzakerelerin dondurulması veya askıya alınması ile ilgili bir yetkisi bulunmamaktadır. Nitekim bu kararda da müzakerelerin dondurulması için Komisyon ve Üye Devletlere çağrıda bulunulmaktadır" dedi.

Zeytinoğlu, "Müzakerelerin askıya alınması için üye devletlerin yüzde 55'i ve toplam AB nüfusunun yüzde 65'ini temsil eden bir oy çoğunluğu ile karar alınması gerekir ki şu anda müzakerelerin dondurulması veya askıya alınması yönünde böyle bir çoğunluğun olmadığı açıkça gözlemlenmektedir. AP'nin bu kararının sembolik ve siyasi bir mesaj olarak önemi bulunduğu gibi, AB'deki kamuoylarının konuya bakışını yansıttığından endişe vericidir" diye konuştu.

"Süreci durdurmak değil hızlandırmak gerekir"

Bu kararı teklif eden Parlamenterlere seslenen Zeytinoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de kınadıkları uygulamaları iyi yönde değiştirmek, olağanüstü halin bir an önce bitmesi ve normalleşmenin sağlanması için gerekli koşulları oluşturmak için Türkiye ile süreci durdurmak değil bilakis süreci hızlandırmak daha akılcı ve daha etkili bir uygulama olacaktır. Üç farklı terör örgütü ile mücadele eden ve sınırlarında şiddetli bir savaşın süregittiği Türkiye zor bir dönemden geçmektedir. Bu zor dönemde AB'nin desteği ve Türkiye'nin yanında olduğunu hissettirmesi büyük önem taşımaktadır. AB eğer Türkiye'deki gelişmeleri olumlu yönde etkileyip, AB değerlerini pekiştirmek istiyorsa, müzakereleri dondurmak yerine, katılım sürecini hızlandırmak ve Türkiye'yi AB'ye yaklaştırmak için gerekli adımları atmakla yükümlüdür".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber