Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 20 Eylül 2018 - 15:38 Yorum: 0

İl genelinde trafik denetimleri artırıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 100 günlük eylem planı kapsamında 08 Ağustos-15 Kasım tarihleri arasında trafik güvenliğiyle ilgili olarak...

İl genelinde trafik denetimleri artırıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 100 günlük eylem planı kapsamında 08 Ağustos-15 Kasım tarihleri arasında trafik güvenliğiyle ilgili olarak bir önceki yılın aynı dönemine göre denetimlerin yüzde 2 artırılmasına karar verildi.

Söz konusu eylem planı kapsamında, 15 Ağustos - 19 Eylül tarihleri arasında "Bilgilendirme, Denetim ve Algı Yönetimi" çalışmaları yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan faaliyetlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bilgilendirme faaliyetlerine devam edilmekte, Trafik görevlilerince halkın yoğun olduğu yerlerde Hız ve Emniyet Kemeri konuları anlatılmaktadır. İl Genelinde trafik hizmetleri görevlileri dışında kalan trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenleme eğitimi almış, (881) genel hizmet personelinin trafik denetimlerinde etkin görev alması sağlanarak plan dahilinde trafik birimleri ile çalıştırılmaya başlanmıştır. Trafik görevlilerince toplam (60 bin 324) araç durdurularak kontrol edilmiş, trafik kural ihlali yaptığı tespit edilen (23 bin 530) araç ve sürücüsüne (7.286.372 TL.) cezai işlem uygulanmıştır. Eylem planında özellikle uygulama yapılması istenilen, Hatalı Şerit değiştirme 46/2 c maddesi (143) araç ve sürücüsüne, emniyet kemeri takmamak 78/1a maddesi (bin 174) araç ve sürücüsüne, hız kurallarına uymamak 51. madde (14 bin 213) araç ve sürücüsüne, seyir halinde cep telefonu ile konuşmak 73. madde (414) araç ve sürücüsüne, sivil kıyafetli trafik görevlilerince, şehirlerarası otobüsler ile il merkezindeki özel halk otobüslerin denetlenmesi sağlanmış, toplam (684) otobüs denetlenmiş, (144) araç ve sürücüsüne toplam (45 bin 203 tl.) ceza işlem uygulanmıştır. il emniyet müdürlüğüne tahsisli drone (insansız hava aracı) ile ihbarlı denetim yapılmış, tespit edilen (74) araç ve sürücüsüne (17 bin 390 tl) cezai işlem uygulanmıştır. ilimizde modifiye araçlar/sürücüler üzerinde yapılan denetimlerde, drift yapan, tehlikeli şerit değiştiren (189) araç sürücüsü psikolojik rahatsızlığı olduğu değerlendirildiğinden doktor raporu aldırılmak üzere il sağlık müdürlüğüne gönderilmiştir. modifiye yapılmak suretiyle standart olmayan egzoz sistemi taktıran (41) araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca bu sürücülerin kullandıkları araçlarda trafiğe çıkmaya uygun duruma getirilinceye kadar trafikten men edilmiştir. Trafik Denetimleri, Trafik Kazalarını Önleme Planı doğrultusunda devam edecektir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber