Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Ekim 2014 - 15:18 Yorum: 0

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

KAYSERİ (AA) - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün başkanlığında yapıldı.Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Düzgün, toplantıda...

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

KAYSERİ (AA) - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün başkanlığında yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliği konusunda denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, yılın 9 ayında 138 iş yerine cezai işlem uygulandığını belirtti.

İnsan hayatını yakından ilgilendiren bu konuya kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün daha da hassas yaklaşması gerektiğini ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Özel sektör ve kamuya yönelik başta inşaatlar olmak üzere çalışanların iş güvenliğine uygun olarak gerekli tedbirlerin alınıp, alınmadığı konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri tarafından denetimler yapılıyor ve yapılmaya da devam edilecek. Yılın 9 ayında yapılan denetimler sonucunda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda belirtilen hususları yerine getirmediği tespit edilen 138 iş yerine 1 milyon 339 bin lira idari para cezası uygulandı."

istihdam oranları ve mesleki eğitim çalışmaları hakkında da bilgiler veren Düzgün, yılın 9 aylık döneminde İŞKUR Müdürlüğünce 10 bin 500 kişinin işe yerleştirildiğini ifade etti.

Düzgün, bu yılın 9 aylık döneminde de bin 234 engelli vatandaşın işe yerleştirildiğini kaydederek, son yıllarda engellilerin işe yerleştirilmesi konusunda ciddi bir artış olduğunu belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber