Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı20:22 Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı20:18 Sulusaray’da depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı20:18 Ticari aracın çarptığı bisiklet sürücüsü hastanede öldü20:17 Çin: "İsrail Refah’a saldırı planından vazgeçmelidir”20:16 Depremin yaşandığı Tokat’ta okullar 1 gün tatil edildi20:10 Afrika’dan gelen toz taşınımı Adana’da etkili oldu20:10 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Tokat Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde m...20:09 Uşak’ta yapılan operasyonda çok sayıda kaçak makaron ele geçirildi20:09 Ankara’da ilginç yolculuk: Minibüsün camından sarkan köpek görenleri şaşırt...20:07 Türkiye Tanzanya arasında 6 önemli anlaşma20:06 Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor20:06 Tokat Valisi Hatipoğlu: "Gelen ilk haberlere göre can kaybı yok”20:05 Memur-Sen Heyeti Bakan Işıkhan’la kamu görevlilerinin çözüm bekleyen sorunl...20:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Aynı aktörlerin şimdi de tek ses olarak İsrail’e du...20:04 Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada20:00 Aydın’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle öğrenciler hastanelik oldu19:59 Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 019:58 Kenya’da askeri helikopter düştü: 5 ölü, 3 yaralı19:58 Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü 70 metre uzatılacak
Yerel 27 Ekim 2016 - 15:38 Yorum: 0

İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı yapıldı

İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu 2016 yılı Eylül ayı olağan toplantısı yapıldı.

İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı yapıldı

İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu 2016 yılı Eylül ayı olağan toplantısı yapıldı.

İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu 2016 yılı 4'üncü olağan toplantısı İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Vali Yardımcısı Seyfullah Ordueri başkanlığında gerçekleşen toplantıya İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin'in yanı sıra STK ve diğer kurum temsilcileri de katıldı. Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, toplantıda yaptığı açıklamada Gaziantep'te Eylül ayı sonu itibariyle 49 bin 857 kişinin İŞKUR'a kayıt yaptırdığın söyledi.

49 bin 857 kişi İŞKUR'a kayıtlı

Siraç Ekin, yıl boyunca 9 farklı hedefte ve kriterde hedeflerinin tamamına ulaştıklarını ve yıl sonunda verilen hedefleri aşacaklarını belirtti. Mesleki eğitim kurslarına büyük önem verdiklerini açıklayan Ekin, "Mesleki eğitim kursları konusunda milli eğitim bağlantılı gerekse sanayi odası, ticaret odası ve diğer STK'lar ile işbirliği içerisindeyiz ve bu hassasiyeti göstererek çalışmalarımızı yıl sonuna kadar devam ettireceğiz. SGK kayıtlarından aldığımız verilere göre ilimizde 379 bin 789 aktif çalışan var. Bu tamamen organize sanayi bölgesi, diğer hizmet sektörü ve kamuya yönelen istihdamdır. 15 bin 826'sı kadın, 34 bin 31'i kadın olmak üzere toplam 49 bin 857 kayıtlı vatandaşımız bulunmaktadır. 13 bin 546 kişinin ise işe yerleştirilmesi gerçekleştirilmiştir. Çeşitli alanlarda açtığımız" dedi.

Öte yandan İŞKUR tarafından çeşitli alanlarda düzenlenen 135 kurstan 2 bin 338 kursiyerin eğitim gördüğü öğrenildi.

"Gaziantep Türkiye'nin nadir şehirlerinden biri"

Vali Yardımcısı Seyfullah Ordueri, "Gaziantepli ortalama ölçekte bir şehir olmayı kabul etmez. Türkiye'nin üreten, çalışan ve devletten pay almadan bir şeyleri ortaya koymuş nadir şehirlerimizden bir tanesidir. İnşallah ülkemizde 3- 5 Gaziantep daha oluştururuz. 7 bin 243 niteliksiz işsiz vatandaşımızın kurslarla nitelikli hale getirilerek istihdama katılması çok iyi bir gelişmedir. Yaklaşık 50 bin iş talebinin olduğu bir şehirde 7 bin 500 insanı niteliksiz pozisyondan niteliksiz hale getirip iş gücüne katmışsınız bu ayrı bir başarıdır" diye konuştu.

Toplantı, kurul üyelerinin görüşlerinin ardından sona erdi.

İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı yapıldı

İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı yapıldı

İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber