Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Nisan 2019 - 18:23 Yorum: 0

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinden mantar zehirlenmesine karşı uyarı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın başkanlığında toplanan Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, vatandaşları mantar zehirlenmesine karşı uyardı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinden mantar zehirlenmesine karşı uyarı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın başkanlığında toplanan Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, vatandaşları mantar zehirlenmesine karşı uyardı.

Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısına Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Cengiz Becerir, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Aytekin Uluhan, Çorlu Devlet Hastanesi Baştabibi Uz. Dr. Çetin Kirezli, Sah. Sağ. Den. Merkezi Tbb. Dr. Özgür Özyılmaz, 8. Mekanize Tugay Komutanlığı Tabip Üsteğmen İbrahim Canbolat, serbest Hekim Uz. Dr. Mehmet Berkyürek ve serbest Eczacı Ayşen Ziya katıldı. Toplantının ardından İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizde özellikle yağışların bol olduğu ilkbahar ve sonbahar mevsiminde doğal alanlarda yetişen ve yapısında zehirli madde bulunan şapkalı mantarların taze, kurutulmuş veya konserve olarak çiğ veya pişirilerek yenmesi sonucunda gelişen ve ölümle de sonuçlanabilen ciddi bir zehirlenmedir. Mantar zehirlenmesi sonucu üzücü olayların yaşanmaması için doğal alanlarda yetişen mantarların kesinlikle yenmemesi, bunun yerine kültür mantarı tercih edilmesi, ihtiyaç duyulan hallerde Ulusal Zehir Danışma Merkezinden (UZEM) bilgi ve yardım alınabileceği gibi hususlarda vatandaşlar bilgilendirilmeli" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber