Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Kasım 2019 - 12:23 Yorum: 0

İl vaizinden önemli uyarı: “Her tık amel defterine geçiyor”

Manisa Diyanet Gençlik Spor Kulübü tarafından düzenlenen "Sosyal ol bağımlı olma" seminerine katılan Manisa İl Vaizi Ahmet Erdinçli, ailelere ve öğrencilere...

İl vaizinden önemli uyarı: “Her tık amel defterine geçiyor”

Manisa Diyanet Gençlik Spor Kulübü tarafından düzenlenen "Sosyal ol bağımlı olma" seminerine katılan Manisa İl Vaizi Ahmet Erdinçli, ailelere ve öğrencilere sosyal medya uyarısında bulunarak, "Gıybet, dedikodu haramdır, sanal alemde de günahtır. Sosyal medyada olsa bu tür günahlardan uzak durmamız, haramlardan sakınmamız gerekiyor. Her tıkladığımız şey bizim amel defterimize geçiyor" diye konuştu.

Manisa Diyanet Gençlik Spor Kulübü tarafından, Manisa İl Müftülüğü toplantı salonunda "Sosyal ol bağımlı olma" semineri düzenlendi. Seminere, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, Manisa İl Vaizi Dr. Ahmet Erdinçli, Şehzadeler İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Fikret Yıldız, Manisa Diyanet Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Manisa Diyanet Gençlik Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener, sosyal medyanın asrın vebası olduğunu ve öğrencileri bağımlı olmamaları konusunda uyardı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Manisa İl Vaizi Ahmet Erdinçli, sosyal medyayı uzun süre ihtiyacı dışında kullanmak hayatı olumsuz etkilediğini söyledi. Sanal alemde de yapılan gıybet, dedikodu ve haramın gerçek hayattaki gibi günah olduğunu dile getiren Erdinçli, "Okul öncesi yaş grubu günde 30 dakikayı geçmemesi lazım. İlköğretimin ilk 4 yılında 1 saati geçmemesi lazım. Lise çağındaki bir insan günün 2 saatten fazlasını sosyal medya karşısında geçirmemiz gerekir. Asıl işimizi yapacağız. Derslerimizi çalışacağız. Geri kalan vakitte bir takım bilgileri öğrenmek için bakabiliriz. Bunun dışında uzun süre kalmak hayatımızı olumsuz etkilemektedir. Sosyal medya şöyle anlaşılıyor. Bu bilgisayar bana ait, telefon bana ait. Kimse görmüyor. Bunda suç yoktur. Günah yoktur deniliyor. Öyle değil. Sosyal medya sanalda da olsa gerçekte de olsa suç her zaman suçtur. Günümüzde son birkaç yılda sosyal medya da işlenen suçlarla alakalı ciddi boyutta suçlar var. Bu suç oranı bazen de günah olur. Gıybet, dedikodu haramdır, sanal alemde de günahtır. Sosyal medyada olsa bu tür günahlardan uzak durmamız, haramlardan sakınmamız gerekiyor. Her tıkladığımız şey bizim amel defterimize geçiyor. Onun için İnternette gezinirken kimse beni görmüyor demeyeceğiz. Allah bizi görüyor. Yaptığımız her iş ve davranışta Allah'ın bizi gördüğünü, Allah'ın bizi bildiğini aklımızdan çıkarmayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sporcular bilek güreşi gösterisi yaptı, ardından başarılı öğrencilere plaketleri verildi.

İl vaizinden önemli uyarı: “Her tık amel defterine geçiyor”

İl vaizinden önemli uyarı: “Her tık amel defterine geçiyor”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber