Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Ekim 2014 - 16:43 Yorum: 0

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin formasyon eylemi

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri pedagojik formasyon verilmesi için fakülte önünde eylem yaptı

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin formasyon eylemi

ERZURUM (AA) - Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri pedagojik formasyon verilmesi için fakülte önünde eylem yaptı.

İlahiyat Fakültesi Formasyon Komisyonu üyesi Ahmet Değirmencioğlu, 26 Eylül'de Yüksek Öğretim Kurulu'nun 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi için açıkladığı pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı usul ve esaslarının üniversite bünyesindeki senato kararlarına bırakılmasına itiraz ettiklerini belirtti.

Tabii hakları için geçici düzenleme değil, formasyon derslerinin 4 yıllık lisans eğitimi sırasında verilmesi gerektiğini, üniversite senatosunda pedagojik formasyon programı için 750 kontenjan belirlendiğini anlatan Değirmencioğlu, "Üniversitemizle yaptığımız görüşmelerde Yüksek Öğretim Kurumu'ndan pedagojik formasyon için bin 900 kontenjan istendiği tarafımıza bildirilmiştir. Buna rağmen Yüksek Öğretim Kurumu'nun üniversitemize verdiği 750 kişilik kontenjan komediden başka bir şey değildir" dedi.

Değirmencioğlu, iki tarafın da birbirine sorumluluk atması nedeniyle öğrencilerin mağdur olduğunu savunarak, üniversiteye verilen 750 kişilik kontenjanın 136'sının ilahiyat fakültesine ayrıldığını söyledi.

İlahiyat Fakültesi'nin bu yıl 500'den fazla mezun vereceğini dile getiren Değirmencioğlu, "İmam hatip ortaokulları ve liseleri ile ilkokullarda bu alanda çok fazla alan öğretmeni açığı varken formasyon eğitiminin lisans döneminde ilahiyat fakülteleri müfredatına dahil edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler ellerinde pankartlarla bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber