Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 19 Aralık 2014 - 23:33 Yorum: 0

İlave vergiler gündeme gelebilir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Lüks tüketime yönelik belki ilave vergiler gündeme gelecek" dedi.

İlave vergiler gündeme gelebilir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddeleri üstündeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Gelirlerin kalitesini artırma, harcamaları rasyonelleştirme ve kayıt dışı ile savaş şekilde üç ana alanları bulunduğunu belirten Şimşek, 'Gelirin kalitesini artırmaktan kastımız şu; biz vergiyi tabana yayarak bazı istisnaları ve imtiyazları kaldırarak vergilendirilmemiş bazı alanları, örneğin belde rantları gibi, vergilendirerek tabi ki bu reformun uygulanmasıyla müşterek halk gelirlerini artıracağız' diye konuştu. 

'Lüks tüketime yönelik belki ilave vergiler gündeme gelecek'

Şimşek, şöyle devam etti:

'Bir de lüks tüketime yönelik belki ilave vergiler gündeme gelecek. Zaten biliyorsunuz son zamanlarda motor hacmi kocaman bulunan taşıtlara biz getirdik. Bunun bunun gibi öteki bölgelerde da çalışmalar yapılacak. Dolayısıyla yakın çağda biliyorsunuz, kıymetli taşlar üstünde daha öncelikle ÖTV vardı ve fazla aşırı kısıtlı bir gelir elde ediliyordu fakat şimdi KDV'yi getirdik. Dolayısıyla bu türden düzenlemeler diye bakmak lazım. O çerçevede görmek gerekiyor?'

IMF ile alakalı soruları cevap veren Şimşek, geçen sene Mayıs ayı nedeni ile Türkiye'nin IMF'ye herhangi bir borcu kalmadığını anlatım etti. 

Şimşek, 'IMF'ye biz henüz borç vermedik. O G20 toplantılarında ben de vardım. IMF'nin bu yönde umumi açıdan bir talebi oldu. Biz de kendilerine müspet yaklaşacağımızı, bunun için 5 milyar dolar ayıracağımızı da söyledik fakat henüz bizden o borcu almadılar. Ama verebiliriz' diye konuştu.

Muhabir: Seval Güler

Kaynak: AA

ETİKETLER: İlave , vergiler , gündeme , gelebilir
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber