Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Kasım 2014 - 15:13 Yorum: 0

İlçe belediyeleri büyükşehir yasasından şikayetçi

Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı: "Kaynağı olmayan belediyeler, iki yıl içinde büyük sıkıntılarla karşılaşacak, personel maaşlarını dahi ödeyemeyecekler"

İlçe belediyeleri büyükşehir yasasından şikayetçi

AYDIN (AA) - Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, yeni Büyükşehir Belediye Yasası'nın bağlı ilçe belediyeleri için sıkıntıları beraberinde getirdiğini ileri sürerek, "Kaynağı olmayan belediyeler, iki yıl içinde büyük sıkıntılarla karşılaşacak, personel maaşlarını dahi ödeyemeyecekler" dedi. 

Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ve Yarımada belediye birliklerinin belediyecilikle ilgili çeşitli mevzuatlara ilişkin ortak düzenledikleri bilgilendirme toplantısı, Kuşadası'nda başladı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Kuşadası Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği (KEBB) Yönetim Kurulu Üyesi Kayalı, büyükşehir sayısını artıran ve büyükşehirlerin yapısını yeniden belirleyen yasanın, ilçe belediyeleri için sorunlu sonuçlara yol açacağını ileri sürdü. 

Bu yasanın ilçe belediyelerinin sonu olabileceğini öne süren Kayalı, şunları söyledi: 

"Büyükşehir Belediye Yasası, hangi partiden olursa olsun, tüm ilçe belediyelerini büyük bir sıkıntıya soktu. Kaynağı olmayan belediyeler, iki yıl içinde büyük sıkıntılarla karşılaşacak, personel maaşlarını dahi ödeyemeyecekler. Bu konuyla ilgili acil bir toplantı yapmalı, görüş ve önerilerimizi hükümete iletmeliyiz." 

KEBB Yönetim Kurulu ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da üst üste dört dönemdir belediye başkanlığı görevinde bulunduğuna işaret ederek, büyükşehre bağlı ilçe belediyelerinin hiçbir dönemde bu kadar sıkıntı yaşamadığını savundu.

Yeni yasayla ilçe belediyelerinin yetkileri, görev ve sorumluluklarının yanında bütçelerinin de daraltıldığını ifade eden Batur, "İlçe belediyeleri iş yapamaz, maaşlarını ödeyemez hale geldi. Hep sıkıntı var ve hep kötüye gidiyor. Belediye gelirleri yasası yıllardır çıkarılmıyor" dedi.

Kuşadası'nda 28 Kasım Cuma günü sona erecek toplantıda, belediye başkan ve meclis üyelerinin görev ve yetkileri, taşeron işçi mevzuatı, hizmet alımı ihaleleri, Kıyı Kenar Kanunu ve uygulamaları ile katılımcı belediyecilik konuları ele alınacak. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber