Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 21 Şubat 2017 - 10:18 Yorum: 0

İleri evrede olmayan hemoroide 5 dakikada çözüm

Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Abdülhalim Serden Ay, halk arasında basur olarak bilinen hemoroidin ayaktaki tedavisine olan ilginin her gün artığını...

İleri evrede olmayan hemoroide 5 dakikada çözüm

Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Abdülhalim Serden Ay, halk arasında basur olarak bilinen hemoroidin ayaktaki tedavisine olan ilginin her gün artığını belirterek, ileri evrelerde olmayan hemoroidlerin 5 dakika içerisinde tedavi edilebileceğini söyledi.

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroidin ayaktaki tedavisine olan ilgi her geçen gün artarken, Konya Medicana Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Abdülhalim Serden Ay, ileri evrelerde olmayan hemoroidlerin, 5 dakika içerisinde tedavi edilebileceğini söyledi. Hemoroidin toplumda sıkça görülen bir hastalık olduğunu belirten Ay, "Hemoroid, herkeste görülebilen bir hastalıktır. Kanama ve ağrıyla kendini gösterebilen hemoroid hastalığı tedbir alınmazsa ciddi manada günlük hayat konforunun bozulmasına neden olur. Genellikle taze renkli dışkılama esnasında damla damla kanama şeklinde kendini gösterir" dedi.

Hemoroidin 4 evreden oluştuğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ay, "Hemoroide 3'üncü ve 4'üncü evrede cerrahi uygulama yapıyoruz. 1'inci ve 2'nci evredeki hastalara ayaktan tedavi uygulanabilmektedir. Bant Ligasyon tekniğiyle, hemoroidin köküne özel alet yardımıyla kadınların saç tokasına benzer sıkı bir bant koyuyoruz. Böylelikle o hemoroid (basur) damarı boğulmuş olup, çürüyor ve 5-7 gün içinde bant kendiliğinden düşüyor. Her hastaya bant ligasyonu tekniği uygulanamıyor. Hastalar muayene edildikten sonra eğer bant ligasyonu için uygunsa işlemini hemen gerçekleştirebiliyoruz. 5 dakikada ağrısız ve kanamasız bir şekilde hasta tedavi edilmiş oluyor. Tedavi sonrasında hasta normal günlük yaşantısına devam ediyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber