Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 12:53 Yorum: 0

İlhan Tursun’dan Dünya Çiftçiler Günü Kutlaması

Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

İlhan Tursun’dan Dünya Çiftçiler Günü Kutlaması

Malatya Organik Meyve Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Tursun, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Dünya ve Türkiye'de gıda ihtiyacının her geçen gün arttığını belirten Tursun, "Günde 200 bin kişinin eklendiği dünyamızın 40 yıl sonraki nüfusunun 9 milyar olacağı öngörülmektedir. Ülkem nüfusunun 100 milyonu aşacağını düşündüğümüzde, tarımın çiftçinin ve tarımsal alanların insanlık için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmaktadır. Ülkemizde çalışan nüfusun yüzde 40'ı tarım sektöründe istihdam edilmektedir. Milli gelirlerimizin yüzde 14'ü ihracatımızın ise yüzde 15'i tarım sektöründedir" dedi.

Tarım ve gıda üretiminin dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında olduğunu ifade eden Tursun, "Beslenmenin dünyanın yakın gelecekte en önemli sorunu olduğu tespiti birleşmiş milletler 2016 yılını bakliyat yılı olarak ilan etmiştir. Yokluk yoksuluk ve açlıkla mücadele eden dünyamızda, besleyici değeri yüksek gıdalara arasında olan ve kullanımı 8-10 bin yıl öncesine uzanan baklagiller çok önemli yer tutmaktadır. Biz birlik olarak başta kayısımız olmak üzere her türlü üretim koşullarının iyeleştirilmesi ve kalitenin yükseltilerek dünya standartlarına yükseltilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber