Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Haziran 2016 - 12:33 Yorum: 0

İlk Uygulamalı Mühendisler Mezun Oldu

Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği son sınıf öğrencileri uygulamalı...

İlk Uygulamalı Mühendisler Mezun Oldu

Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği son sınıf öğrencileri uygulamalı mühendislik eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Uygulamalı mühendislik eğitimi çerçevesinde 59 mühendislik öğrencisi Adana, Ankara, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kayseri ve Kocaeli gibi çeşitli kentlerde 37 farklı kurum, kuruluş ve firmada bir dönem boyunca uygulamalı mühendislik eğitimi aldı.

İş yaşantılarında kendilerine fayda ve başarı sağlayacak tecrübeleri edinen öğrenciler, aynı zamanda sahip oldukları taze bilgi ve inovasyon-yenilik oluşturma potansiyelleriyle de söz konusu firmalara önemli katkılarda bulundu.

Uygulamalı mühendislik eğitimi, mezuniyetleri öncesinde öğrencilerimizin, sürekli yenilenen teknolojiye ve üretim yöntemlerine uyum sağlayabilmelerine, yapılan işin gerektirdiği bilgi, beceri ve tecrübeyi edinmelerine imkan sağladı.

Ayrıca bu süreçte 13 öğrenci İŞKUR'un İşbaşı Mesleki Eğitim Programından yararlanarak eğitimleri boyunca kendilerine ciddi bir maddi destek temin etti.

Uygulamalı mühendislik eğitimi sonunda öğrencilerimizin önemli bir kısmı eğitim aldıkları firmalardan çalışma teklifi aldı.

Önümüzdeki eğitim öğretim dönemlerinde de üniversite ile sanayi arasında yeni köprüler kurarak sanayiye ve iş hayatına nitelikli bilgi sağlamaya ve üniversite-sanayi ortaklığı için yeni fırsatlar oluşturmaya devam edecektir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber