Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 27 Ağustos 2014 - 23:13 Yorum: 0

İlk yarıda Arsenal önde

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanş maçında Arsenal, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

İlk yarıda Arsenal önde

Mücadeleye tempolu başlayan ve topa daha çok sahip olan Arsenal, kanatlardan Oxlade-Chamberlain ve Mesut Özil ile tesirli gelmeye çalıştı. Taraftar desteğini de arkasına sektör ev sahibi ekip, ilk 15 dakikada Wilshere ve Cazorla ile gole yaklaşsa da siyah-beyazlı savunmayı aşmakta zorlandı. Beşiktaş'ın yarı bölgesinden çıkmaya çalıştığı ilk yarının uzatma bölümünde yeni transferi Sanchez ile golü bulan Londra ekibi, soyunma odasına 1-0 önde gitti. 

Savunma güvenliğini ön planda tutan Beşiktaş ise ileri uçta gol arayan Senegalli yıldızı Demba Ba'yı istediği toplarla buluşturamadı. Ani ataklarla ve uzun toplarla sonuç üretmeye çalışan siyah-beyazlı ekip, aradığı golü ilk 45 dakikada bulamadı.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Arsenal'dan geldi. 8. dakikada topla ceza sahasına giren Wilshere'in vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. Bu pozisyondan bir dakika sonra kaleci Tolga'nın uzaklaştırmak istediği top Cazorla'da kaldı. İspanyol futbolcunun aşırtma vuruşunda, top bir defa daha yandan auta gitti.

Bu dakikalarda ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip, sağ kanattan Oxlade-Chambarlein ile geldi. İngiliz futbolcunun ceza sahasına ortaladığı topa Sanchez dokunamadı.

19. dakikada orta sahadan İsmail'in attığı uzun topa Demba Ba hareketlendi lakin kaleci Szczesny devrinde çıkarak meşin yuvarlağı denetim etti.

35. dakikada Monreal, Beşiktaş ceza sektörünün sol çaprazından kaleyi yokladı, topzkale direğinin üzerinden auta çıktı.

38. dakikada Wilshere ile ceza sahasında girdiği ikili savaş sonrasında yerde kalan Motta, penaltı bekledi lakin Portekizli hakem oyunu devam ettirdi. 

43. dakikada seri gelişen Arsenal atağında Wilshere'in pasıyla ceza sahasında hareketlenen Sanchez, topu denetim edemeyince evsahibi ekip mühim bir fırsattan yararlanamadı. 

45. dakikada Wilshere ile Mesut'un verkaçında top ceza alanındaki Sanchez'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

Karşılaşmanın ilk ½ si Arsenal'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Muhabir: Yunus Kaymaz

ETİKETLER: İlk , yarıda , Arsenal , önde
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber