Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Eylül 2016 - 12:13 Yorum: 0

İlk zil TED’li öğrenciler için çaldı

Tüm öğrenciler yaz tatilinin son günlerini geçirirken, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk zili TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri için çaldı.

İlk zil TED’li öğrenciler için çaldı

Tüm öğrenciler yaz tatilinin son günlerini geçirirken, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk zili TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri için çaldı. Oryantasyon Programı kapsamında okula başlayan öğrenciler, TED'li olma ayrıcalığını daha ilk günden hissetmeye başladı.

Tarihi gün yaşandı

Türk Eğitim Derneğinin 87 yıllık tecrübesi ve yenilikçi eğitim öğretim anlayışı ile öğrencilerine yaşam boyu başarının yolunu açmayı hedefleyen TED Şanlıurfa Koleji, ilk öğrencilerine kapılarını açtı. Merkez Karaköprü ilçesinin Maşuk Mahallesindeki modern kampüsünde, tarihi bir güne ev sahibi olan TED Şanlıurfa Kolejinin ilk öğrencileri oldukça heyecanlıydı.

Kampüs ortamında eğitim

Toplam 18 bin 341 metrekare kapalı alan, 3 bin 208 metrekare açık oyun alanları ile birlikte, 21 bin 549 metrekarelik alan üzerine kurulu TED Şanlıurfa Kolejinde öğrencilere, kampüs ortamında çağın en ileri teknolojileri ile donatılmış sınıflarda eğitim imkanı sunuluyor. Her türlü sosyal donanıma sahip olan okulun ilk öğrencilerini konuk ettiği tarihi günde, okul yöneticileri öğrencilerini velileri ile birlikte konuk etti. Öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanışan öğrenciler, Oryantasyon Haftası kapsamında, okulu bir baştan diğer başa gezerek tüm birimleri gördü. Eğlenceli oyunlarla ilk günü geçiren çocuklar, TED'li olmanın ayrıcalığını ilk günden yaşadı.

Bir TED geleneği

TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, yaptığı açıklamada, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılının ilk ders zilinden önce Oryantasyon Haftası düzenleyerek, çocukları okula alıştırmayı amaçladıklarını belirtti. Şamat, okul öncesi ve ilköğretim 1'inci sınıf öğrencilerini kapsayan programın, son derece olumlu sonuçları görülen bir TED geleneği olduğunu ifade etti.

İlk gün çocukları velileri ile birlikte konuk ettiklerini belirten Arif Kemal Şamat, çocukların gün boyunca eğitim öğretim hayatlarında aktif olarak kullanacakları etkinlik salonları, yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve yemekhaneleri ile diğer tüm sosyal donatıları gezip tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti.

'Heyecanla bekledik'

Şamat, "Okulumuzun temeli 2016 Aralık ayında atılmıştı. Aradan bir yıl geçmeden çekiç sesleri yerini mutlu çocuk seslerine bıraktı. Bu günü büyük bir heyecanla bekledik. Çocuklarımız 3 gün boyunca sabah 09.00'dan öğlen 12.00'ye kadar öğrenme alanlarında vakit geçirecekler. Öğretmenleri ve birbirleriyle kaynaşma fırsatı bulacaklar" dedi.

TED'in eğitim politikası

TED'in eğitim politikasına da dikkati çeken Arif Kemal Şamat, özgüveni yüksek, ulusal değerleri esas alan, evrensel bakış açısına sahip öğrenciler yetiştirdiklerini belirterek, "Okulumuzda, yabancı dil eğitiminin gerekliliğine inanan, akademik, sosyal ve fiziksel gelişimi destekleyici ortamlar sunan, TED'e özgü geliştirilmiş programlar ile uluslararası uygulamaların bütünleştirildiği, pozitif disipline dayalı, dinamik ve yenilikçi bir eğitim öğretim anlayışı esastır" şeklinde konuştu.

TED'liler 19 Eylül'e hazır

Arif Kemal Şamat, öğrencilerinin, 19 Eylül 2016'daki yeni eğitim - öğretim yılı resmi açılış gününde, okula adaptasyon sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlamış olacaklarını, kayıtlarının ise devam ettiğini sözlerine ekledi.

İlk zil TED’li öğrenciler için çaldı

İlk zil TED’li öğrenciler için çaldı

İlk zil TED’li öğrenciler için çaldı

İlk zil TED’li öğrenciler için çaldı

İlk zil TED’li öğrenciler için çaldı

İlk zil TED’li öğrenciler için çaldı

İlk zil TED’li öğrenciler için çaldı

İlk zil TED’li öğrenciler için çaldı

İlk zil TED’li öğrenciler için çaldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber