Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Haziran 2016 - 13:58 Yorum: 0

İlkadım’dan Tüm Dünyaya İslam Kardeşliği Mesajı

İlkadım Belediyesi tarafından her akşam farklı bir camide düzenlenen "Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafeti" dün akşam Kıran Mahallesi Yeşiltepe Camisi'nde...

İlkadım’dan Tüm Dünyaya İslam Kardeşliği Mesajı

İlkadım Belediyesi tarafından her akşam farklı bir camide düzenlenen "Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafeti" dün akşam Kıran Mahallesi Yeşiltepe Camisi'nde yapıldı.

Ramazan'ın 19'uncu gününde icra edilen Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafeti programında İstanbul Sahrai Cedid Camii İmamı Türkiye Kur'an Okuma Birincisi Habib Deveci ve Ankara Ahi Evran Camii İmam Hatibi Şükrü Çoturoğlu Kur'an Ziyafeti ve Sohbet gerçekleştirdi.

Kur'an-ı Kerim okuyan Habib Deveci'nin ardından kürsüye çıkan Ankara Ahi Evran Camii İmam Hatibi Şükrü Çoturoğlu, İslam kardeşliği üzerine bir sohbet icra etti. Hz. Muhammed'in (S.A.V) yaşamı, dostluk ve arkadaşlıkları üzerine konuşan Şükrü Çoturoğlu, Hz. Peygamber'in yaşam ilişkilerinde kurduğu dostluklardan bahsetti.

"İSLAM KARDEŞLİĞİ ULVİ BİR BAĞDIR"

İslam kardeşliğinin ulvi bir bağ olduğunu söyleyen Ankara Ahi Evran Camii İmam Hatibi Şükrü Çoturoğlu, İslam kardeşliği öyle ulvi bir bağdır ki, gelip geçici arkadaşlıklarla, hatta ömürlük dostluklarla, dahası ana-babadan gelen kan ve nesep kardeşliğiyle bile kıyaslanamaz" dedi.

"BİRBİRİNİZİ SEVİN"

İslam kardeşliği dostluğun zirvesini teşkil ettiğini ifade eden Çoturoğlu, "Cemaate birbirinizi sevin. Kucaklayın, tokalaşın, sarılın birbirinize. Hz. Peygamberimiz "Birbirinizi sevmedikçe iman etmemiş olursunuz. İman etmedikçe cennete giremezsiniz" diyor. İşte bu söz Müslümanlara cennet kapısının anahtarı. Müslümanlar bir ve beraber olursa, hiçbir devleti hiç bir güç bu kardeşliği yıkamaz. Ama maalesef bu kardeşliğimizi bugün kuramadık. İşte peygamber sözü ortada. Gelin kardeşim, sevelim birbirimizi. Peygamberimizin dediği gibi selamı yayalım aramızda" diye konuştu.

ELLER KENETLENEREK, SALAVAT-I ŞERİF OKUNDU

Sohbetin sonunda cemaate seslenerek herkesin birbirinin elini tutmasını isteyen Şükrü Çoturoğlu, birbirinin elini tutan cemaatle birlikte salavat-ı şerife okudu. Okunan salavatı şerifin ardından Hoca Şükrü Çoturoğlu, birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerine duada bulundu.

Yapılan duanın ardından teravih namazları kılındı. Teravih namazının ardından İlkadım Belediyesi tarafından vatandaşlara lokma ve çay ikram edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber