Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 29 Mart 2017 - 12:38 Yorum: 0

İlke Özyüksel Mısır’dan dünya ikinciliği ile döndü

Mısır'da düzenlenen Modern Pentatlon Dünya Kupası'nda 1326 puanla dünya ikincisi olan İlke Özyüksel yurda döndü.

İlke Özyüksel Mısır’dan dünya ikinciliği ile döndü

Mısır'da düzenlenen Modern Pentatlon Dünya Kupası'nda 1326 puanla dünya ikincisi olan İlke Özyüksel yurda döndü.

Uluslararası Modern Pentatlon Federasyonu'nun (UIPM) 21-26 Mart tarihleri arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de organize ettiği Dünya Kupası 2. Ayak Yarışması'nda 25 ülkeden 118 sporcu mücadele etti. Yarışmada atletizm, yüzme, binicilik, atıcılık ve eskrim branşlarında mücadele eden milli sporcumuz Özyüksel, topladığı 1326 puanla dünya ikincisi oldu.

Milli sporcumuzu havaalanında Modern Pentatlon Federasyonu Başkan Vekili Yıldıray Yoldar, Asbaşkan Şemsettin Yelmen, Genel Sekreter Hasan Sarıkabak ve Özyüksel'in ailesi çiçeklerle karşıladı.

Milli sporcu İlke Özyüksel, yarışmanın çok iyi geçtiğini belirterek, "Bu yarışta zorlu rakiplerim vardı fakat eskrim, biniciliğim ve kombinasyonum çok iyi geçtiği için madalyaya ulaştım. Bu süreçte 4 yıl boyunca her girdiğim yarışta hedeflediğim derecelere ulaşmak ve Dünya şampiyonasında kürsüde yer almak istiyorum. En büyük hedefim ise 2020 Tokyo Olimpiyatları. Olimpiyatlara bir yıl kala kota yarışmaları başlayacak. Benim hedefim bu tarihe kadar girdiğim tüm yarışmalarda madalyaya uzanmak. Ülkem adına kürsüye çıktığım için çok mutluyum. İnşallah bundan sonraki yarışmalarda istiklal marşımızı okutacağım. Her geçen gün olimpiyatlar için daha çok çalışıyorum. Bu yılın ikinci yarışmasında kürsüye çıkmak benim için ve Ülkem için çok önemliydi ve bunu başardım. Mutluyum ve gururluyum" dedi.

"Hedefimiz Tokyo'ya iki sporcu ile gitmek"

Modern Pentatlon Federasyonu Başkan Vekili Yıldıray Yoldar, milli sporcu Özyüksel'i havaalanında çiçeklerle karşılayarak tebrik etti. Yoldar, "Bizim hedefimiz olimpiyat kotaları başlayana kadar sporcularımızı tüm müsabakalara göndermek. Uluslararası tecrübe bu sporda çok önemli. İlke bu yılın ikinci yarışmasında kürsüye çıktı. Ülkemiz ve camiamız için bu başarı çok önemli. Hedefimiz inşallah Tokyo'ya iki sporcu ile gitmek. Modern Pentatlon sporu ülkemizde pek tanınmıyor. İlke Özyüksel kardeşimiz Rio Olimpiyatlarına yıllar sonra giden tek sporcumuz. Biz federasyon olarak bu sporun yaygınlaşması için çok çalışmalıyız. Devletimiz ve Spor Bakanlığımız tüm branşlarda olduğu gibi sporcularımıza sonsuz destek oluyor. İnşallah bizlerde bu desteğin karşılığında olimpiyatlara en az iki sporcuyla katılmak istiyoruz. Çalışmalarımız tamamen olimpiyatlara yönelik olarak devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber