Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Ekim 2014 - 11:58 Yorum: 0

İlkokul öğrencileri hafta sonunu anneleriyle kütüphanede geçiriyor

"Bir Anne Bir Çocuk Kütüphaneye Yolculuk" projesi kapsamında, çocuklar hafta sonunu, aileleriyle kütüphanede geçiriyor

İlkokul öğrencileri hafta sonunu anneleriyle kütüphanede geçiriyor

GAZİANTEP (AA) - İlkokul öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan, "Bir Anne Bir Çocuk Kütüphaneye Yolculuk" projesi kapsamında çocuklar hafta sonunu aileleriyle kütüphanede geçiriyor.

Sabah saatlerinde öğretmenleri ve anneleriyle Gaziantep İl Halk Kütüphanesi'nin yolunu tutan öğrenciler, günün bir bölümünü kitap okuyarak geçiriyor.

Projeye destek veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da çocuklarla kitap okudu. Kütüphaneye üye olan Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlatılan çalışmaya herkesin destek vermesini istedi.

Emine Ulusoy İlkokulu rehber öğretmeni Hasan Tank'ın girişimiyle oluşturulan kitap okuma seferberliğini önemsediği için destek verdiğini anlatan Erdoğan, "Son yıllarda okuma alışkanlığının azaldığını görüyoruz. Bu nedenle çalışmanın desteklenmesi gerekiyor. Kütüphanelerimiz sadece ödev yapmak için uğranılan yerler olmamalıdır" dedi.

Sosyal medya ve televizyonun okuma alışkanlığını azalttığını savunan Erdoğan, okuma alışkanlığının azalmasıyla Türkçe konuşma ve yazmanın da zayıfladığını dile getirdi. Erdoğan, bu projenin Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Rehber öğretmen Hasan Tank da öğrencilere örnek olmak amacıyla hazırladıkları projeye hem öğrencilerin hem de velilerin destek verdiğini belirtti.

Projeyi geçen yıldan beri yürüttüklerini söyleyen Tank, kitap okuma seferberliğinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Veliler de projeyle okuma alışkanlığı kazandıklarını dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber