Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 25 Eylül 2017 - 13:58 Yorum: 0

İmalat sanayi KOBİ’lerine 1 milyon TL destek

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Üretim Reform Paketi ile sanayicilerimizin lehine olumlu gelişmeler yaşanıyor. KOSGEB'in İmalat Sanayisine...

İmalat sanayi KOBİ’lerine 1 milyon TL destek

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Üretim Reform Paketi ile sanayicilerimizin lehine olumlu gelişmeler yaşanıyor. KOSGEB'in İmalat Sanayisine yönelik ilk kez çağrıya çıkması bunun en büyük göstergesi. İmalat sanayisinin orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerimize 300 bin lirası hibe olmak üzere 1 milyon TL destek veriyor olması sanayicilerimizin elini güçlendirecektir" dedi.

Ankara Sanayi Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından düzenlenen "Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ'lerin Payının Arttırılması" konulu proje çağrısı Ankaralı sanayicilere tanıtıldı.

Toplantının açılışında konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin iki büyük sorunun cari açık ve işsizlik olduğunu vurgulayarak, ülke ekonomisinde üretimin, istihdamın ve ihracatın artmasında sanayicilere büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Özdebir, "Üzerinde uzun zamandır çalışılan Üretim Reform Paketi ile sanayicilerimizin lehine olumlu gelişmeler yaşanıyor. KOSGEB'in İmalat sanayisine yönelik ilk kez çağrıya çıkması bunun en büyük göstergesi. İmalat sanayisinin orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerimize 300 bin lirası hibe olmak üzere 1 milyon TL destek veriyor olması sanayicilerimizin elini güçlendirecektir. İşletmelerimizin yönetim kalitesi ve verimliliğinin artırılması, daha teknolojik ve katma değerli ürünler üreterek Endüstri 4,0'ı hayata geçirmek için gerekli olan teknolojik altyapıların tamamlanması için verilen destek güzel bir tatlandırıcı olacak. Bu kapsamda KOSGEB'in imalat sanayi KOBİ'lerine yönelik yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşılıyor, sanayicilerimizin KOSGEB desteklerinden faydalanmalarını umut ediyorum "ifadelerini kullandı.

"Proje çağrısı için son başvuru tarihi 20 Ekim 2017"

KOSGEB Bilgi Yönetimi ve Karar Destek Dairesi Başkanı Erdal Çınar ise yaptığı konuşmada, proje çağrısı ile işletme başına 300 bin TL'ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon TL'ye kadar destek verildiğini bildirdi. Çınar, şunları kaydetti:

"Katma değerli ve ileri teknolojili sektörler Türkiye ekonomisinin üretim ve dış ticaret yapısının değişmesinde öncü rol oynamaktadır. İmalat sanayiinde hedeflenen yapısal dönüşümün aktörü olacak KOBİ'lerin desteklenmesi için projemizi hayata geçirdik. Proje çağrısı için son başvuru tarihi 20 Ekim 2017. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2016 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, veri tabanı giriş şifreleri ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir."

" Başvuracak tüm işletmelerin bilanço esasına göre defter tutması ve 2016 yılı Kurumlar ya da Gelir Vergisi Beyannamesi ibraz etmesi zorunlu"

KOSGEB Sincan Müdürü Ahmet Koç ise katılımcılara projenin detayları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

NACE Rev 2. sınıflamasına göre imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin bu programa başvurabileceğinin altını çizen Koç, "Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerde ise tüm işletmeler yararlanabiliyor. İşletme eğer orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerde ise 2016 yılı verilerine göre net satış hasılatı en az 300 bin TL, KOBİ Beyannamesine göre çalışan sayısının ise en az 3 olması gerekiyor. Başvuracak tüm işletmelerin bilanço esasına göre defter tutması ve 2016 yılı Kurumlar ya da Gelir Vergisi Beyannamesi ibraz etmesi zorunlu. Teklif edilen projenin toplam bütçesi ise işletmenin 2016 yılı net satış hasılatını aşamıyor. Destek oranı tüm bölgelerde yüzde 60'ı geçemiyor" dedi.

Proje teklif çağrısı kapsamında işletmelerin, dördüncü sanayi devrimine hazırlık, üretimde nesnelerin interneti uygulamaları, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması, katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş, ihracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım, mikro ölçekli işletmelerde tasarım - mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme, bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi, enerji verimliliğinin arttırılması, yeşil üretime geçiş konularından biri veya birkaçını birlikte içeren faaliyetleri kapsamında, personel giderleri, kalıp dahil makine-teçhizat giderleri, yazılım giderleri, eğitim danışmanlık gibi hizmet alımları desteklenecek.

ASO 1. OSB ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO 1.OSB Başkanı Nedim Durukan, KOSGEB Bilgi Yönetimi ve Karar Destek Dairesi Başkanı Erdal Çınar, KOSGEB ilçe müdürleri ve bölgede yer alan çok sayıda sanayici katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber