Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Kasım 2018 - 13:41 Yorum: 0

İMAM-HATİP GENÇLİĞİ ŞİDDETE HAYIR BİLDİRİSİ

Şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet,kadınların haklarını ve temel özgürlüklerinin ihlalini oluşturmaktadır.

İMAM-HATİP GENÇLİĞİ ŞİDDETE HAYIR BİLDİRİSİ

Çok boyutlu bir sorun olan şiddet yalnızca kadınlara karşı değil çocuklara,erkeklere,hayvanlara ve doğaya dahi uygulanmaktadır.

Şiddetle mücadele konusunda ülkemizde son yıllarda önemli yasal düzenlemeler gerçekleşmiştir.Ancak yasaların etkin bir şekilde uygulanması için çeşitli koruma,tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin de sunulması gereklidir. Bunların yanında toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırılması büyük önem taşımaktadır.

 Ancak alınan bütün önlemlere karşı ülkemizde şiddetin her geçen gün arttığı görülmektedir.Bu sebepten dolayı  25 KASIM ŞİDDETE KARŞI ULUSLAR ARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜNDE Malatya Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğretmenleri ve öğrencileri olarak farkındalık oluşturmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.İmam hatip misyonunun bize katmış olduğu değerlerle İslam’ın yüce peygamberi Hz.Muhammed(sav)in şu sözüyle hareket ediyoruz ve toplumu bu cümlelerle vicdana merhamete davet ediyoruz: KADINLAR SİZE ALLAH’IN EMANETİDİR.

Veda Hutbesinden yükselen bu cümlelerin vicdanlara dokunmasını diliyoruz.

ÖYLE Kİ; Özgecanların,Münevverlerin gençliği solmasın.

Eylül’lerin,Evrim’lerin,Seda Nur’ların  hayatları son bulmasın.

İmam-Hatip ailesi ve gençliği olarak en samimi yürekten duygularla kadına,çocuğa,erkeğe,tüm insanlığa uygulanan,yeryüzünde yaşanan şiddetin her türlüsüne HAYIR diyoruz.

HATİCE EMİRHAN

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber