Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 16:08 Yorum: 0

İmam ve Öğretmenlere Ses Terapisi Semineri

Develi Belediyesi ile Memorial Kayseri Hastanesi tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam Günü'nde, ilçedeki din görevlilerine ve öğretmenlere sesin etkin...

İmam ve Öğretmenlere Ses Terapisi Semineri

Develi Belediyesi ile Memorial Kayseri Hastanesi tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam Günü'nde, ilçedeki din görevlilerine ve öğretmenlere sesin etkin kullanımı ve ses terapisi konusunda seminer verildi.

Doğru ses için hedef ses bulunmalı

Mustafa Aksu Kültür Merkezi'ndeki seminerde Memorial Kayseri Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nden Op. Dr. Murat Koç, sesin davranışsal yöntemlerle değiştirilmesinin mümkün olduğunu söyledi. Ses terapisinin, ses problemlerinin tamamında kullanılabilecek bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Op. Dr. Koç, "Ses terapisindeki amaç, kişinin sesini verimli ve etkin kullanabileceği kişisel ve toplumsal ihtiyaçları karşılayacak bir düzeye getirmektir. Bunun için de doğru ses için hedef sesin bulunması gerekmektedir" dedi.

Kişinin ses hakkındaki eğitimi önemli

Ses terapisinin genelde 4-6 seans sürdüğünü vurgulayan Op. Dr. Koç, şunları söyledi:

"Her ses terapisi yönteminin amaçları farklı olmakla beraber, tüm ses terapi teknikleri için evrensel olan bazı genel hedefler bulunmaktadır. Kişinin, ses hakkında bilgilendirilmesi ve eğitilmesi önemlidir. Kişi, ses terapisinin mantığını, kullanılacak tekniği ve tedavinin amaçlarını anlamalıdır. Tedavi yaklaşımı kişinin aklına yatmıyorsa ya da terapiyi uygulayacak kişi kararlı değil veya yeterli açıklama yapmıyorsa hastanın tedavi programına uyum göstermesi güç olacaktır."

Etkin ses için ses telleri güçlendirilmeli

Op. Dr. Koç, ses terapisinde kişinin kendi sesini dinlemesinin önemli olduğunu ifade ederek, "Eğer kişi, sesinde terapi ile oluşan değişiklikleri fark edemiyor ya da hissedemiyor ise terapinin hiçbir faydası olmaz. Bu durum, ses profesyonellerinde, yaşlılarda ve nörolojik problemli bireylerde çok karşılaşılan bir durumdur. Esas problem ise herhangi bir fizyolojik sorunu olmayan din görevlileri, öğretmen, ses sanatçıları, çağrı merkezi elemanları, bankacılar ve sürekli bir şeyler anlatmak zorunda olanların sabahları çıkmayan ses telleri güçlendirilerek etkin bir ses elde edilebilmektedir" diye konuştu. Seminer sonunda Develi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güçlü etkili sunumundan dolayı Op. Dr. Murat Koç'a teşekkür plaketi takdim etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber