Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

İmparator heykelinin başı ile gövdesi, 9 yıl sonra buluşacak

Marmara ilçesindeki Saraylar Açık Hava Müzesi'nden 2006'da Almanya'ya kaçırıldıktan sonra geri getirilen Roma dönemine ait heykelin başı, gövdesiyle birleştirildikten sonra Bandırma Arkeoloji Müzesi'nde sergilenecek

İmparator heykelinin başı ile gövdesi, 9 yıl sonra buluşacak

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Marmara ilçesindeki Saraylar Açık Hava Müzesi'nden 2006 yılında Almanya'ya kaçırıldıktan sonra geri getirilen 1800 yıllık olduğu belirtilen imparator heykelinin başı, gövdesiyle birleştirildikten sonra Bandırma Arkeoloji Müzesi'nde sergilenecek.

Alınan bilgiye göre, Saraylar Açık Hava Müzesi'nde sergilenen 1800 yıllık imparator heykelinin başı, gövdesinden ayrılarak 2006'da Almanya'ya kaçırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı girişimlerle yeniden Türkiye'ye getirilen heykelin başı, gövdesiyle birleştirilecek.

Bandırma Arkeoloji Müdürü Tülin Tan, Roma dönemine ait heykelin başının, gövdesiyle birleştirilmesinin ardından müzede sergileneceğini belirterek, "Müzemiz, çok önemli bir tarihi yapıta kavuşacak. Heykelin, yeniden birleştirilip, sergilenmeye başlamasının ardından arkeoloji meraklılarının ilgisini çekeceğini düşünüyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber